Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Göktürk uydusu için tarih belli oldu

Göktürk Projesi ile ilgili İtalyan firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlanması yönünde Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na izin verildiğini belirtti.

Bakan Vecdi Gönül, Savunma Sanayi İcra Kurulu toplantısı sonrasında kurulda alınan kararla ilgili açıklama yaptı. Bakan Gönül, basında yer alan, yeni alınan insansız hava araçlarından birisinin düştüğü yönünde haberin doğru olmadığını, düşen aracın bir süre önce İsrail'den kiralan ve ömrünü tamamladığı için düşen heronun yerine gelen insansız hava aracı olduğunu söyledi. Gönül, İsrail'den kiralan aracın uçuş ömrünü tamladığı için düştüğünü, onun yerine başka isimle başka bir araç verildiğini ve düşen aracın bu olduğunu ifade etti. Gönül, yeni alınan heronların henüz yer testlerinin tamamlanmadığını ve uçmadığını ifade etti. Gönül, heronlarının testlerinin tamamlanmasından sonra hizmet vermeye başlayacağını vurguladı.

Gönül, kurulda değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalanması için Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın görevlendirildiğini kaydetti. Gönül, keşif gözetleme uydusu Göktürk Projesi'nde İtalyan Telespazıo S.p.A firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiğini kaydetti. Göktürk Projesi ile birlikte Türkiye'de üretilecek uydularda hizmet edecek uydu montaj entegrasyon test merkezinin Türksat A.Ş'nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Savunma Sanayi Müsteşarlığı mülkiyetinde TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayıi A.Ş arazisinde kurulmasına kararlaştırlıdğını kaydetti. Gönül, bir soru üzerine, uydunun 2012 yılında fırlatılmış olacağını, fırlatılmada sorun çıkması durumuna göre gerekli tedbirlerinde alındığını söyledi.

Gönül, kurulda taktik tekerlekli araçlar projesinde anlaşılan firmalarla görüşülmesine, amfibi zırhlı muharebe istikham iş makinesi projesinde, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş firması ile görüşülmesine karar verildiğini ifade etti.

Kararlaştırılan konular arasında TSK'nin ihtiyacı olan modern piyade tüfeğinin üretilmesi için Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile görüşülmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Gönül, MKE'den alınacak piyade tüfeğinin sayısının belli olduğunu, askeri ihtiyaçların belli bir bölümün bu şekilde karşılanacağını ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad