Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

D-Smart, kaçak kullanıma karşı abonelerini uyardı

Şirketin İllegal Bölüm Yöneticisi Yücel Yalçınkaya, "Ticari abone sayımızın artması markamızın yaygınlaşması adına sevindirici. Ancak bazı ticari işletmeler bilerek ya da farkında olmadan bireysel abonelikle yayınlarımızı kullanmaya devam ediyor. Bizim için ciddi mali kayıplar söz konusu olduğu için bu konuda önlemlerimizi almak durumundayız. Müşterilerimiz gerekli kontrolleri yaparak abonelik türlerini en kısa sürede değiştirmezlerse ticari üyelik bedelinin 4-5 katı ceza ile karşı karşıya kalacaklar." dedi.

Bireysel abonelikle gösterim yapan cafe-bar ve restaurantlar maliyetin tespit edilmesi halinde avukat, mahkeme ve ceza bedelleri dikkate alındığında söz konusu işletmeler, ticari üyelik bedelinin 4-5 katı para cezası ödemek durumunda kalacak. İllegal kullanımların engellenmesine yönelik sürdürdükleri mücadele çerçevesinde binlerce işletme ve iş yerlerinde denetimlerde bulanan D-Smart İllegal Departmanı, 2 binden fazla işletmeye tutanak tutulduğunu ve davaların açıldığını kamuoyuna duyurdu.

Departmandan konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında suçların izlenmesi adına tüm bölgelerde bulunan 250 avukat ve binlerce bayinin görevlendirildiği bildirildi. Bu tür bireysel aboneliği olan işletmelerin en kısa sürede ticari abonelik almaları gerektiği konusunda uyarısında bulunuldu.

İllegal kullanım tespit edilen kurumlar hakkında 5846 Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 71/1 maddesine göre yaklaşık 50 bin liraya kadar çıkan para cezasının dışında, illegal yayın yaptıran iş yerinin yetkilisi hakkında da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.haber7

Top Post Ad

Below Post Ad