Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

INDRA RAPID EYE UYDUSUYLA DÜNYA’YI GÖZLÜYOR

İspanya’nın lider Avrupa’nın önde gelen IT şirketi Indra, İspanya’nın Rapid Eye uydusundan görüntüleri alan ve dünyanın her yerinden gelen anlık görselleri müşterilerine sunan ilk şirketi oldu. 

Indra, geniş ürün ve hizmet yelpazesiyle doğal kaynakları, ülke topraklarını, acil durum ve kamu güvenliğini uzaktan kontrol eden sistemi yönetiyor. Indra imzaladığı anlaşmayla RapidEye uydu sistemiyle İspanya’nın uydudan görüntü alan ilk firması oldu. 

Bir bölgenin iç ve dış kamu idareleri ve şirketleri gibi hassas izleme gerektiren kuruluşları için güçlendirilen hizmet Indra tarafından geliştirildi. Indra tarafından geliştirilen sistem, doğal kaynakları ve çevre ile ilgili ekonomik faaliyetleri ve inşaat mühendisliğini yöneten kurumlar için geliştirdiği geniş ürün ve hizmet yelpazesiyle topografya, acil durum ve kamu güvenliği gibi çok sayıda faaliyeti yönetiyor. 

Yapılan anlaşma sayesinde Indra günlük olarak alınan dünya görüntülerine erişirken, ulusal ve uluslararası ölçeklerde geniş alanlarda görüntüleri müşterilerine sunuyor. Mevcut erişim 3 milyar kilometreden fazla görüntülerle tarihsel bir arşive dönüştürülecek. 

Indra’nın Uluslararası Deneyimi Indra uydu görselleri ve sensör sistemleri konusunda 30 yılı aşkın tecrübeye sahip 30 kişiden fazla profesyonel ekibiyle bu alanda hizmet sunuyor. Profesyonel ekip yeni yüksek özellikli ve orthoimagery uydular üretirken, otomasyon sistemleri, nicel ve nitel uzaktan algılama gibi her müşterinin özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış fonksiyonların yanı sıra veri işleme ve depolama sistemleri geliştiriyor. 

Indra, Avrupa Birliği tarafından düzenlenen GMES (küresel İzleme çevre ve Güvenlik) Dünya Gözlem programına katılan ve gezegeni uzaydan gözlemek için donatılan Avrupa’nın özerk firmalarından biri olma özelliğini taşıyor. 2012 yılı başlarında program Radip Eye uydusuna dâhil edildi. Indra Avrupa çevre uydusuyla birlikte veri işleme sistemi geliştirirken, Dünya’nın su döngüsü için son derece önemli olan toprak nemi ve okyanus tuzluluk oranını bildiren ilk görüntülere sahip.

Şirket bütünleşik görüntü veri yönetimi ve arıtma sistemi (SIGESTREDI)’nin ve askeri uydu Helios’un destek ve bakımını üstleniyor.

Top Post Ad

Below Post Ad