Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

AZERSPACE-1 UYDUSU 15 MARTTA YAYIN İLETMEYE BAŞLAYACAK

Azerbaycan'ın ilk uydusu "Azerspace-1"in işletmesini üstlenen "Azerkosmos" AŞ'nin Genel Müdürü Reşat Nebiyev, uydunun Mart ayında hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. 

Azerkosmos AŞ Genel Müdürü Nebiyev, düzenlediği basın toplantısında, "Azerspace-1"in faaliyetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uydunun 15 Şubat'ta yörüngesine tam olarak konumlanacağını ve 15 Mart'ta faaliyete başlayacağını söyleyen Nebiyev, daha şimdiden uyduya büyük ilgi olduğunu belirtti. Uydunun kiralanması ile ilgili ilk anlaşmanın da yapıldığını söyleyen Nebiyev, Azerspace-1'in kapasitesinin yüzde 43'ünün Malezya'nın "Measat" şirketine 15 yıllığına kiralandığını bildirdi.

 Uydunun tamamının sigortalandığını da hatırlatan Azerkosmos yetkilisi, olası bir kaza ve aksiliğe karşı kurumun zarar etmeden projeyi yürüteceğini kaydetti. -İlk Azerbaycan uydusu "Azerspace-1" İlk Azerbaycan uydusu, 8 Şubat'ta Bakü saati ile 01.36'da, Fransız Guyanası'ndaki Kourou Uzay Üssü'nden "Ariane 5" roketi ile fırlatıldı. Amerikan "Orbital Sciences" şirketi tarafından üretilen ve 250 milyon dolara mal olan uydunun fırlatma işlemi Fransa'nın "Arianspace" şirketi tarafından gerçekleştirildi. 

Ağırlığı 3,2 ton olan uydu, 15 yıl boyunca Azerbaycan, Orta Asya, Avrupa ve Afrika ülkeleri için telekomünikasyon hizmeti verecek. Fırlatıldıktan 33 dakika sonra füzeden ayrılan uydu, Doğu 46 derecede konumlandırıldı. Uydunun kapasitesinin yüzde 20'si ile Azerbaycan'ın ihtiyaçları karşılanırken, yüzde 80'i diğer ülke ve şirketlere kiralanacak.

Top Post Ad

Below Post Ad