Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT ULTRA HD YAYIN

Yayıncılıkta Ultra HD devri resmen başladı. Türksat'a ait Ultra HD kamera ile alınan canlı sinyaller, MPEG-4 kodlayıcılar kullanılarak DVB-S2 8PSK modülasyon yöntemiyle modüle edilerek Türksat-3A uydusuna Ultra HD (4K) canlı yayın çıkıldı.

Türksat, Ultra HD formatında yayına başladı. Ultra HD (4K) formatının Full HD formatının 4 katı çözünürlüğe sahip olduğu, Full HD'de maksimum çözünürlük 1920x1080 iken Ultra HD (4K) formatında ise çözünürlüğün 3840x2160 olduğu bildirildi. 

Ultra HD (4K) yayıncılık formatının henüz çok yeni olduğu ve uydu üzerinden çoğunlukla önceden hazırlanmış ve sürekli tekrarlanan Ultra HD (4K) görüntülerle test edildiği belirtildi. Türksat'ın, yeni teknolojilere öncülük etme vizyonu gereği playout yerine Ultra HD (4K) canlı yayını gerçekleştirmek için tasarım ve planlama yapıp gerekli çalışmaları ve hazırlığı tamamladığı bildirildi. 

Verilen bilgiye göre, 14 Mayıs 2013 saat 17.30 itibariyle Türksat'a ait Ultra HD kamera ile alınan canlı sinyaller, MPEG-4 kodlayıcılar kullanılarak DVB-S2 8PSK modülasyon yöntemiyle modüle edilerek Türksat-3A uydusuna Ultra HD (4K) canlı yayın çıkıldı.

Türksat-3A uydu dönüşünden alınan 4K sinyaller decoderlerle decode edilerek 4K HD-SDI sinyali tek bir 4K HDMI ekranda görüntülenecek şekilde dönüştürme işlevini gerçekleştiren converterla 4K HDMI olarak dönüştürüldü ve 84 inch Ultra HD (4K) TV ile uydudan alınan Ultra HD (4K) canlı yayın görüntülendi. 

Türksat-3A uydusu üzerinden gerçekleştirilen Ultra HD yayının gerçekleştirildiği yayının alış parametrelerinin 'Türksat-3A Batı Alış frekansı 12633 Mhz, Polarizasyon: Yatay, Sembol oranı:18.500, FEC: 5/6' olduğu bildirildi. Ultra HD yayının 4 adet DVB-S2 8PSK demodülasyon, MPEG-4 HD decode, progressive destekli 3G-HDSDI çıkışlı profesyonel uydu alıcılarıyla çözülebildiği açıklandı..ZAMAN
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad