Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT 4A 50 DERECE TEST YÖRNGESİNE YERLEŞTİ

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden 14 Şubat'ta uzaya fırlatılan Türksat 4A uydusu, dün itibariyle performans testlerinin yapılacağı 50 derece doğu boylamındaki yörüngesine yerleşti. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı törenle uzaya gönderilen Türksat 4A, 42 bin 165 kilometre yarıçapındaki daireye yerleşme yolculuğunu tamamladı. Fırlatmadan 9,5 gün sonra 50 derece doğu boylamına yerleşen uydunun, bu boylamda kontrol istasyonları aracılığıyla ''uydu yayın performansı testleri'' gerçekleştirilecek. 

Bu testlerin tamamlanmasının ardından uydu, yörüngesinde işletilecek ve ticari faaliyetlere başlayacak. Uydu, daha sonra nihai işletme lokasyonu olan 42 derece doğu boylamındaki son yörüngesine doğru hareket edecek. 

Türksat 4A, bir hafta sürecek olan bu yolculuğunun ardından Türksat 3A ve Türksat 2A ile aynı lokasyonda yayına başlayacak. İlk sinyali, 15 Şubat'ta Avusturalya uydu istasyonundan alınan uydunun kontrolü, Türkiye, Afrika, Avusturalya, Japonya, İtalya ve Kanada uydu istasyonlarından yapılıyor.Haberturk

Top Post Ad

Below Post Ad