Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TÜRKSAT 4B UYDUSUNUN YAPIMI TAMAMLANDI

Japonya'da üretilen ve üretim ile test çalışmalarında Türk mühendislerinin de görev aldığı TÜRKSAT 4B uydusunun yapımı tamamlandı. 

TÜRKSAT 4B uydusunun yapımının tamamlanması dolayısıyla Mitsubishi Electric (MELCO) firmasının Kamakura'daki uydu üretim merkezinde düzenlenen törene Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ile Genel Müdür Yardımcısı Şenol Gülgönül katıldı. 

Gül, burada yaptığı konuşmada, Japonya'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Biz, Japonları uzakta yaşayan akrabalarımız olarak biliyoruz" dedi. TÜRKSAT 4A ve 4B uydularının yapımı dolayısıyla MELCO ile olan ilişkilerden memnuniyet duyduklarını belirten Gül, 14 Şubat'ta uzaya fırlatılan TÜRKSAT 4A uydusunun yakın zamanda 42 derece doğu boylamında hizmet vermeye başlayacağını kaydetti. 

Yapımı tamamlanan TÜRKSAT 4B uydusunu ise en kısa zamanda fırlatmak ve işletmeye almak istediklerine dile getiren Gül, "Bundan sonra da Türksat AŞ olarak işbirliğimizi sürdüreceğimize inanıyoruz" diye konuştu. 

TÜRKSAT 4B uydusunun internet erişimi için de kullanılacağını bildiren Gül, "Diğer uydularımız üzerinden internet erişimi zaten sağlıyoruz. TÜRKSAT 4B uydusu ile hem kapasitemiz artacak hem de internet fiyatları düşecek" dedi. 

Söz konusu uydunun MELCO tarafından Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Proton roketiyle fırlatılacağını belirten Gül, "Uydunun fırlatma sorumluluğu MELCO'ya ait. Biz, TÜRKSAT 4B haberleşme uydusunu yörüngede teslim alıyoruz. Uydunun bu yıl içinde fırlatılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Gül, TÜRKSAT 4B haberleşme uydusunun Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Asya, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu, Afganistan, Pakistan ve Azerbaycan, İran, Irak, Filistin ve Suriye'yi kapsayacağını ifade etti. 

TÜRKSAT 4A ve 4B uydularının üretiminde Türk mühendislerinin de görev aldığını anımsatan Gül, ilk yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın üretiminde bu mühendislerin çalışacağını kaydetti. "Uzay sektöründeki ilişkilerin gelişmesini istiyoruz" 

 MELCO Grup Başkanı Yoshiaki Nakatani ise TÜRKSAT 4A ve 4B haberleşme uydularının üretimini yaklaşık 3 sene önce üstlendiklerini anımsattı. Türksat mühendislerinin de katkısıyla TÜRKSAT 4B haberleşme uydusunun üretimini sağlıklı bir şekilde tamamladıklarını dile getiren Nakatani, "TÜRKSAT 4B uydusu, fırlatma tarihi belli olana kadar Kamakura tesislerinde duracak. 

Yüksek kaliteli bu uyduyu güvenli bir şekilde fırlatacağız. MELCO olarak Türkiye ile Japonya arasındaki uzay sektöründeki ilişkilerin gelişmesini istiyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Gül ve Nakatani, TÜRKSAT 4B Uydusu'nun tamamlanmasına ilişkin hatıra plaketini imzaladı. Türksat Genel Müdürü Gül ve beraberindeki heyet, daha sonra TÜRKSAT 4B uydusunu inceledi. 

TURKSAT 4B Uydunun özellikleri Ku, Ka ve C frekans bantlarında aktarıcılara sahip olan TÜRKSAT-4B uydusu, 12 adet Ka bant spot kapsama alanında daha ucuz internet hizmeti verecek. 

Uydu, televizyonların canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığında, 9 kilowatt elektrik enerjisi gücüne sahip uydunun manevra ömrü 30 yıl. 

 TÜRKSAT 4A ve 4B uydu projeleri kapsamında düzenlenen teknoloji transfer amaçlı Doğrudan Katılım Programı ile Türk mühendisler,uydu entegrasyon ve test sertifikalarını aldı. 

Türk mühendisler, TÜRKSAT-6A yerli haberleşme uydusunun üretiminde görev alacak. Elvan: "Bundan sonraki adım yerli uydu üretimini gerçekleştirmek" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Japonyo'da 3 yıl süren çalışmaların ardından Türksat 4B uydusunun yapımının tamamlandığını ifade etti. 

Türk mühendislerinin de üretim ve testlerinde görev aldığı uydunun 3 bin 400 MHz band genişliğinde olacağını belirten Elvan, bu sayede Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya'nın da kapsama altına alınacağını söyledi. 

Bakan Elvan, yapımı tamamlanan Türksat 4B uydusunun hizmete girmesinin ardından kapasitenin 3 katına çıkacağını ifade ederek, "Bu iki uydumuzun faaliyete geçmesi ile Türkiye, haberleşme alanında büyük bir aşama kaydedecek. Bundan sonraki adım ise yerli uydu üretimini gerçekleştirmek olacak" dedi.

Top Post Ad

Below Post Ad