Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TRT6’NIN ADI TRTKURDİ OLARAK DEĞİŞTİ

TRT Şeş kanalının kuruluşunun 6. yıl dönümü nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "Dengbejler Buluşması" etkinliği düzenlendi. 

Gecede İran, Ermenistan, Irak, Türkiye ve Kafkasya bölgesinden gelen dengbejler şarkılarını söyledi. Türkçe ve Kürtçe sunulan etkinliğin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Göka, gecede çok güzel bir sohbet ortamının oluştuğunu ifade etti. Kültürel zenginliğin önemini anlatan Göka, bir sürpriz açıklama yapacağını dile getirerek, "Farklılıklarımızı yok saymakla birçok şeyi yok etmiş oluyoruz. 

Dolayısıyla bunları en ince ayrıntısına kadar kabul ederek, genişletip zenginleştirmek, en geniş kitlelere ve en uzak coğrafyalara da bu şekilde ulaşmak en güzeli, en iyisidir. TRT Şeş'in açıklayacağımız şekli, adının değişmesidir. TRT Şeş'in adı TRT Kurdi olarak değişmiştir" şeklinde konuştu. 

 TRT Kurdi'nin yakın coğrafyada önemli bir etki oluşturduğunu vurgulayan Göka, şöyle devam etti: "TRT Kurdi, çok önemli bir duyarlılığı hem tespit etti hem de geliştirdi. İnşallah bundan sonra yakın coğrafyamızdaki takipçilerle beraber daha da gelişecek. Bu şu demek; yakın coğrafyamızda bu dili kullanan kardeşlerimizle birlikte, yani Kürtçemizi kullanan kardeşlerimizle işbirliği içerisinde önemli ortak yapıtlara da imza atabileceğimizi ve attığımızı, bunları en kısa zamanda ekrana taşıyacağımızı da söyleyebilirim. 

Belki bu da bir sürpriz." Geceye, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ve TRT Kurdi Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.ntv

Top Post Ad

Below Post Ad