Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

EUROVİSİON 2015 TE AVUSTRALYA SÜRPRİZİ

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasına bu sene ilk kez Avustralya’nın da katılacağı bildirildi. 

 Avustralya'nın etkinliğin 60'ıncı yıldönümü sebebiyle 23 Mayıs'ta Viyana'da düzenlenecek yarışmaya katılacağı doğrulandı. Geçen yılki yarışmada "misafir şarkıcı" olarak şarkı söyleyen Avustralyalı Jesisca Mauboy'un ülkesinde 180 milyon kişi tarafından izlenmesi Eurovision Şarkı Yarışması organizatörlerini harekete geçirdi. 

Avrupa kıtasında yer almayan Avustralya'nın yarışmanın organizatörleri tarafından yarışmaya dahil edildiği bildirildi. Sosyal medyada Avustralya'yı temsil etmesi için Kylie Minogue'un ismi öne çıkıyor. 

DOĞRUDAN FİNALE KATILACAK 
Açıklamaya göre, Avustralya yarı finale katılmazken, yarışmanın 23 Mayıs'ta düzenlenecek final bölümüne doğrudan katılacak. Avustralya kıtası ile Avrupa arasındaki saat farkına karşın, Avustralyalı seyircilerin yarışmada oy kullanabilmesi öngörülüyor. 

Avusturya'da cumartesi gecesi düzenlenecek olan etkinlik, Avustralya'da ise pazar sabahı izlenebilecek. Diğer 39 aday ülkenin seyircilerinin de Avustralya için oy kullanması mümkün olacak. 

KAZANIRSA EV SAHİPLİĞİ YAPAMAYACAK 
Avustralya şarkısının yarışmayı kazanması halinde, ülke gelecek yıl da yarışmaya katılmaya hak kazanacak. 

Ancak yarışma, Eurovision geleneğinin aksine, Avustralya'da değil, ülkenin Avrupa'da seçeceği bir kentte düzenlenecek. Yarışmaya bu yıl 40 ülke katılıyor. Avustralya, hem yarı finalde hem de büyük finalde oy kullanma hakkına da sahip olacak. Avustralya daha önce yarışmasa da, Avustralyalı sanatçılar Eurovision sahnelerinde boy göstermişti. 

Geçen yılki yarışma arasında bir Avustralyalı sanatçı sahne alırken, geçmiş yıllarda da Olivia Newton John gibi bazı Avustralyalı sanatçılar Britanya adına yarışmaya katılmışlardı.Sabah

Top Post Ad

Below Post Ad