Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

VESTEL 4K SETTOP BOX ÜRETTİ

Vestel, 4K ve hibrit yayıncılık projesine 200 mühendisle çalışıyor 4K ve hibrit yayıncılık projesi için Vestel’in ar-ge departmanında 200’den fazla mühendisin aktif görev aldığını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları ifade etti: 

“Vestel, bu projeye ar-ge’ye verdiği önem ve dünyanın son teknolojilerini üretmedeki gücüyle dahil oldu. Vestel’in 40 inçten 84 inçe kadar 20’den fazla farklı Ultra HD TV modeli bulunuyor. Müşterilerimizden büyük ilgi gören bu televizyonlarımızın, TRT ve Türksat işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz 4K ve hibrit yayıncılık projesi sayesinde daha da anlam kazanmasından, tüm fonksiyonlarıyla kullanılabilecek olmasından çok memnunuz.” 

Vestel ilk yerli 4K setüstü kutuyu üretti 
Vestel’in hibrit yayın teknolojilerinin televizyon ve setüstü kutu projeleriyle desteklenmesi için dört seneyi aşkın bir süredir çalıştığını ve yeni hibrit televizyon standartlarının geliştirilmesi için uluslararası çalışmalarda aktif rol aldığını vurgulayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Vestel olarak proje kapsamında Türkiye’nin ilk yerli 4K setüstü kutusunu ürettik. Türkiye’nin teknoloji lideri olarak proje bazlı yeni ürün geliştirme ve üretme kapasitesine sahip tek firmayız. 

Bu özelliğimizi de ar-geye verdiğimiz öneme, yerli üretim gücümüze ve zengin yerli içeriğimize borçluyuz. Türkiye’de bir ilk olan 4K ve hibrit yayıncılık projesinde TRT ve Türksat’la birlikte yer almaktan gurur duyuyoruz.” Vestel’in amacının sektördeki en kaliteli yayını ve en yeni teknolojileri kullanıcılara tanıtmak, benimsetmek ve bunların yayılmasına öncülük etmek olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan şunları ifade etti: 

 “4K ve hibrit yayıncılık sayesinde izleyiciler televizyonu interaktif olarak kullanabilecekler. 4K ve hibrit yayına uygun televizyonların akıllı televizyonlardan en önemli farkı, çevrimiçi işlem yapmaya imkan tanıması olacak. 4K yayın sayesinde daha yüksek çözünürlüklü gerçekçi görüntüler kullanıcıya ulaşabilecek. 

Hibrit yayıncılık sayesinde ise kullanıcılar eski yayınları diledikleri zaman izleyebilecek ve teleteks hizmetlerinden faydalanabilecek. Ayrıca kamu duyurularını veya benzer bilgilendirmeleri kullanıcıya ulaştırmak mümkün olacak.” 4K ve hibrit yayın, bu yayın türünü destekleyen televizyonlara sahip seyirciler için ek bir maliyet doğurmayacak. Hibrit yayın sadece UHD değil, FHD cihazlarda da desteklendiğinden daha geniş bir kullanıcı tabanına yayılması bekleniyor. 

Vestel’den engelli seyirciler için sesli ve görüntülü betimleme Vestel, TRT ile işbirliği kapsamında 4K ve hibrit yayıncılığın yanı sıra görme engelli seyircilere yönelik Sesli Betimleme, işitme engelli seyircilere yönelik Görüntülü Betimleme projelerini de hayata geçirecek. 

Vestel televizyonlardaki Sesli Betimleme özelliğinin türünün ilk örneği olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: “Bu özellik sayesinde görme engelli kişi, ailesi ya da arkadaşları ile birlikte aynı yayını, aynı ortamda sadece kulaklık kullanarak sesli betimleme ile izleyebilecek. 

Böylece görme engelli izleyiciler yakınlarıyla birlikte aynı seyir deneyimini yaşayabilecekler. Aynı çerçevede işitme engelli seyircilere yönelik Görüntülü Betimleme özelliği de üzerine çalıştığımız projeler arasında yer alıyor.” Vestel, Sesli Betimleme ve Görüntülü Betimleme projelerini 4K ve hibrit yayıncılık projelerinden ayrı olarak TRT işbirliğiyle yürütüyor.haber7

Top Post Ad

Below Post Ad