Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

RUSYA UZAY TURİZMİNE YENİDEN BAŞLIYOR

2011'den beri NASA astronotlarını Soyuz uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyan Rusya, yapılan her sefer karşılığında 70 milyon dolarlık bir gelir elde ediyor. 

Rusya'nın bu tekelini kırmak için bir süredir çalışmalar yürüten Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) önümüzdeki yıllarda astronotlarının Boeing ve SpaceX şirketleri tarafından uzaya taşınmasını kapsayan bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. 

NASA ile olan işbirliği sona yaklaşan Rusya, 2018 yılında uzay turizmine yeniden başlanacağını duyurdu. Richard Branson'un sahibi olduğu Virgin Galactic de bir süredir uzay turizm adına önemli yatırımlar yapıyor. 

250 bin dolar karşılığında temel eğitimden geçen kişileri uzaya götürmeye hazırlanan şirket geçen sene test uçuşu yapan aracının düşmesi üzerine planlarını ertelemek zorunda kalmıştı. Şirketin amacı profesyonel olmayan astronotları uzaya, atmosferin dışarısına çıkararak uzay gezisi yapmalarını sağlamak ve bu sayede yerçekimsiz ortamı altı dakikaya kadar deneyimlemelerini sağlamak. 

 2018'de benzer bir hizmeti sağlamaya yeniden başlayacak olan Rusya'nın bu hizmetinin talep edeceği ücreti ise şu an için bilinmiyor.ntv

Top Post Ad

Below Post Ad