Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT 6A TASARIM AŞAMASINDA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde (UZAY) incelemelerde bulundu. 
TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin ve TÜBİTAK UZAY'ın Müdürü Lokman Kuzu'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Işık, bazı projeleri de yerinde inceledi. 

Yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın geliştirilmesine yönelik çalışmaların durdurulduğu iddialarının hatırlatılması üzerine Işık, TÜBİTAK'ta yürüyen hiçbir projenin durmadığını, böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceklerini söyledi. 

TÜRKSAT 6A projesinin devam ettiğini ve çalışmaların, belirlenen takvime uygun ilerlediğini anlatan Işık, "İnşallah 2019 yılı içinde proje tamamlanacak. Şu anda herhangi bir durma veya aksama söz konusu değil" dedi.

Işık, bunun yanı sıra diğer uydu çalışmalarının da devam ettiği bilgisini verdi. Bu arada, TÜBİTAK uzmanlarının yoğun olarak uydulardaki merceklerin de yerli imkanlarla üretilmesi için çalıştıklarını aktaran Işık, "Tüm bunların Türkiye'de yapılıyor olması, ülkemizi önemli bir aktör haline getiriyor" diye konuştu. 

"Karakollara yapılacak saldırıları önceden tespit etme imkanı olabilir" TÜBİTAK'ın, hassas tarım uygulamalarında kullanılması için geliştirdiği droneler hakkında da bilgi veren Işık, geleneksel tarıma artık uzay teknolojileri desteği sağlanacağını ifade etti. 

Proje kapsamında uydu ve dronelerden alınan görüntülerle, tarım alanlarının analizinin yapılacağını ve hassas tarım uygulamalarının geliştirileceğini anlatan Işık, hiperspektral görüntüler kullanılarak, yetiştirilen ürünlerin detaylı analizinin gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Bakan Işık, incelemeleri sırasında TÜBİTAK uzmanlarına ilettiği bir görüşünü de paylaşarak, "Karakolların etrafının güvenliğini sağlamakta droneler kullanılabilir mi? Arkadaşlarımızdan bunu incelemesini istedim. 

Mesela, geliştirilmiş ve havada kalma süreleri artırılmış dronelere takılacak termal kameralarla, geceleri karakollara yönelik yapılacak saldırıları önceden tespit etme imkanı kolaylıkla olabilir" dedi. TÜBİTAK'ın bu konu üzerinde çalışacağı bilgisini veren Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri ile de bu konuya ilişkin görüşüleceğini bildirdi.

Top Post Ad

Below Post Ad