Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT NET İNTERNET HİZMETİ TURKSAT 4B DEN BAŞLADI

Türksat, geçen yıl uzaya gönderilen ve Türkiye'nin 50 derece doğu boylamındaki ilk haberleşme uydusu olan Türksat 4B üzerinden Türksat Net markasıyla internet hizmeti vermeye başladı. 

Karasal altyapının ulaşamadığı maden ocağı, şantiye ve ücra köyler gibi her yere küçük bir anten aracılığıyla internet hizmeti sağlanacak. Tarifeler 100 liradan başlayacak. 

HAYAT KURTARACAK 
Türksat Net, afet gibi durumlarda karasal altyapının çökmesi halinde de uydu üzerinden yayın yaptığı için herhangi bir sorun yaşamadan hizmet vermeye devam edecek. 

Özellikle maden ocaklarındaki haberleşme sistemlerini de önemli ölçüde etkileyecek. Yerleşimden uzak bölgelerde evi bulunanlar veya şantiye alanları gibi yerleşim bölgeleri dışında iş yapanlar yüksek hızla ekonomik internet hizmetini küçük antenler aracılığıyla sağlayabilecek. 

51 KAMU KURUMUNA HİZMET 
Türksat Net'in tanıtım toplantısında konuşan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, 4B uydusu ile internet hizmetini bireysel ve kurumsal kullanıcılara sunacaklarını kaydetti. 

VSAT (very small aparture terminal) kabiliyeti ile sunulacak hizmete ilişkin değerlendirmede bulunan Şen, "VSAT, küçük antenlerle uydu üzerinden internet hizmeti anlamına geliyor. 

VSAT tamamen karasal bantlardan farklılaşmış, uydu üzerinden maliyeti düşük, taşınabilir portatif kabiliyetler sağlayan bir sistem sağlıyor. Biz şu anda VSAT ile ilgili 51 kamu kurumuna hizmet sunuyoruz. 4 bin 200'den fazla köy okuluna internet hizmeti veriyoruz" dedi. 

Türksat'ın 5 bin 291 terminali bulunduğunu söyleyen Şen, "4B uydusu hayata geçtikten sonra 20 bin terminali daha sahada yönetiyor olacağız" dedi. Bu hizmetin canlı yayın noktasında da ciddi değişikliklere öncü olacağını kaydeden Şen, "Kocaman dolmuşlar yerine küçücük araçlarla bu hizmet yapılabilecek" diye konuştu. 

TURKSAT 6A UYDUSU İÇİN GERİ SAYIM 
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, ilk defa bütünüyle yerli imkânlarla yapılacak 6A uydusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Özkan Poyraz, "6A uydusu için gerekli teknik çalışmalar yapıldı. Komponent tasarımlarına kadar gelindi. Birçok uydu davranış simülasyonları TAİ'deki tesislerde tamamlandı. 6A ilk defa Türkiye'de yerli şartlarla yerli test merkezinde yerli dizayn bir uydu olacak. Bu uyduyu 2019'da gökyüzüne fırlatmayı düşünüyoruz" dedi.HABER7

Top Post Ad

Below Post Ad