Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

SÜPER LİG YAYIN İHALESİNDE TARİH BELLİ OLDU

Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, sonuçlanmasına kısa bir süre kala yayın ihalesiyle ilgili görüş alış verişinde bulunmak üzere toplandı. 

Vakfın Maslak'ta bulunan ofisinde gerçekleştirilen ve Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantı sonrası Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Göksel Gümüşdağ, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Gümüşdağ, 2014 yılı ağustos ayından beri Kulüpler Birliği Vakfı gündeminde en önemli konunun yayın ihalesi olduğunu vurgulayarak, "Kulüplerimizin geleceğinin, yeni dönem yayın ihalesi modelinin sağlıklı işlemesine ve futbolumuzun değerlerinin sürekli artmasına bağlı olduğunun bilinciyle, 2 yılı aşkın bir süredir devam eden çok titiz bir çalışmanın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz." diye konuştu. 

FİYAT TAHMİNİ AÇIKLADI 
Yayın ihalesi modelini oluşturmaya başladıkları ilk günlerden itibaren çeşitli rakamların konuşulduğuna vurgu yapan Gümüşdağ, şunları söyledi: "Gerek hedeflediğimiz rakam itibarıyla, gerekse kulüplerimizin böylesine kompleks bir konuda uzlaşma kabiliyeti hususunda oldukça olumsuz görüşler beyan edilmişti. 

2010 yılında elde edilen rakamı bulmanın bile imkansız olduğu, kulüplerin uzlaşamayacakları söylendi ama gördük ki kulüplerimiz, bu sürecin başından sonuna kadar tam bir uyum ve uzlaşı içerisinde, tek vücut olarak hareket ettiler. 

Geçen sene ocak ayında deklare ettiğimiz 600-650 milyon dolarlık tahmini rakamlara çok yakın yerlerde biteceğine inandığımız bir ihale modeli oluşturduk." 
"ÇOK YAKIN ZAMANDA SONUÇLANACAK" 
 Gümüşdağ, yayın ihalesinin çok yakın zamanda sonuçlanacağını hatırlatarak, "Göreceksiniz, yüz milyonlarca dolarlık bir değer artışı ile Türk futbolu dev bir adım atmış olacak. Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkılarını asla göz ardı edemeyiz. 

Özellikle 5 Haziran 2015'te imzaladığımız mutabakat zaptı ile kulüplerimize devrettikleri yüzde 8 komisyon payı ve sonrasında oluşturduğumuz yayın ihalesinin içinde yer almaları ve toplam ihale değerini arttırmaya yönelik çok değerli katkılarından dolayı onlara müteşekkiriz." değerlendirmesinde bulundu. 

Yayın ihalesi sürecinde Peter Kenyon, Phil Lines, Nic Coward gibi futbol ekonomisi ve yayıncılık uzmanlarından danışmanlık hizmeti aldıklarına dikkati çeken Gümüşdağ, "Dünyadaki başarılı modellerin hepsini inceledik. Lig başkanlarıyla, yayın ihale komisyonlarıyla, medya kuruluşlarıyla kurduğumuz ilişkilerde bu danışmanlarımızın katkıları büyük olmuştur. 

Bu insanlar, Avrupa'nın en büyük liglerinin yayın haklarının pazarlanması konusunda marka olmuşlardır. Tamamen şeffaf, profesyonel, Türk futbolunun, kulüplerimizin, tüm futbol paydaşlarımızın çıkarlarını hakkaniyetli şekilde optimize eden bir çalışma süreci yönettiğimizin bir anlamda garantörleri." ifadelerini kullandı. 

İHALE 21 KASIM'DA 
 Gümüşdağ, 21 Kasım'da gerçekleştirilecek ihalenin, bugüne kadar yapılanların en iyisi olacağına inandıklarını aktarırken, "Emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sizlere de bu yolculuk boyunca medyada verdiğiniz destek için ayrıca teşekkür ediyorum. 

Meseleyi enine boyuna ve dürüst bir şekilde kamuoyuna aktardınız ve böylece Türk futbolunun, dolayısıyla yayın ihalesinin değerini arttırmamıza katkıda bulundunuz. Hepimiz için hayırlı olması dileğiyle tüm kulüplerimiz ve Kulüpler Birliği Vakfı adına herkese saygılarımı sunuyorum." şeklinde görüş belirtti.NTVSPOR
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad