Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TRT World Fellowship Programı kapsamında Gaziantep’i ziyaret etti

TRT World, dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerden mezun genç yabancı gazetecileri ağırladığı TRT World Fellowship programı dahilinde Gaziantep'e ziyarette bulundu. 

 Yaşları 21 ile 24 arasında değişenve TRT World'de staj yapmak için yaz süresince İstanbul'a gelen genç gazeteciler, Nizip Konteynır Kenti ziyaret ederek kampın işleyişine dair AFAD'dan bilgialdılar, anaokulu çağındaki çocukların Türkçe dersine katılıp çocuklarla vakit geçirdiler. 

Ziyaretlerinin ikinci gününde Gaziantep'in Suriyelilerile ilgili çalışmalar yapan enbüyük vakfı olan Bülbülzade Eğitim, Sağlık ve DayanışmaVakfını ziyaret eden gazeteciler, derneğin Türkiyeli ve Suriyeli gönüllüleri ile bir araya geldiler. 


Ziyaretleri sonrası Gaziantep'te şehir turu yapan gazeteciler dahasonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin'i makamında ziyaret ederek Suriyeliler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında sorularını dile getirdiler.

Dünyada bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilen, uluslararası gazetecilik yaklaşımına entelektüel katma değer getirmeye önem veren haberciler yetiştirmek için hazırlanan TRT World Academy Fellowship Programına katılan genç gazeteciler farklı departmanlarda çalışma deneyimi kazandıkları gibi gazeteciliğe dair önemli eğitimler, Türkiye ve dünya siyasetine dair perspektif veren dersler de aldılar. 
Stajları boyunca İstanbul ve Ankara'ya geziler gerçekleştiren genç gazeteciler Ankara'da Dışİşleri Bakanlığı'nı veTürkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret edip, İstanbul Milletvekilleri Sayın Ravza Kavakçı Kanve TalipKüçükcan ile toplantı gerçekleştirerek Türkiye gündemine dair merak ettikleri konuları tartışmışlardı.

Top Post Ad

Below Post Ad