Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TV’den çok cep telefonuna bakar olduk

Günün ortalama 2 saat 59 dakikasını cep telefonu ekranını izleyerek geçiriyoruz. Televizyon başında harcanan süre ise 2 saat 14 dakika...
 “Cep telefonu bağımlılığı, e-ticarette mobilin payını her geçen yıl artırıyor. 

Mobil alışverişte Almanya, Japonya, Fransa gibi devleri bile geride bırakır olduk” Cep telefonu ekranı karşısında geçirilen süre son bir yılda yüzde 15,4 artarak 2 saat 59 dakikaya ulaştı.  

Türkiye’de günlük ortalama televizyon izleme süresi ise 2 saat 14 dakika.  
İngiltere merkezli global sosyal medya ajansı We Are Social’ın 2017 Türkiye rakamlarına göre, 71 milyon mobil kullanıcının yüzde 75’inin akıllı telefonu bulunuyor. 42 milyon mobil kullanıcı da akıllı telefonu üzerinden sosyal medyaya giriyor. 
Türkiye’de internete bilgisayar üzerinden girenlerin oranı 2016’ya göre yüzde 29 gerileyerek yüzde 36’ya düşerken, mobil trafik yüzde 33 artarak, yüzde 61’e ulaştı. 

400’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, We Are Social verilerinin cep telefonunun Türk insanının günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:

“2016 yılında internete bağlanılarak cep telefonunun aktif olarak kullanıldığı süre 2 saat 35 dakikaydı. 2017 yılında cep telefonunu 24 dakika daha fazla aktif kullanır olduk. 

Cep telefonu bağımlılığı, e-ticarette mobilin payını her geçen gün artırıyor. Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) raporuna göre, mobil alışverişte Almanya, Japonya, Fransa gibi devleri bile geride bıraktık. 

Türkiye’de her 100 cep telefonu kullanıcısından 31’i mobil alışveriş yaparken, bu oran Almanya’da 26, Japonya’da 30, Fransa’da 19’da kalıyor. Cep telefonu üzerinden online alışverişin rahatlığı da bu değişimi hızlandırıyor.”
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad