Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Fahrelnissa Zeid Belgeseli Ntv de

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN RESSAMLARINDAN FAHRELNİSSA ZEİD' İN HAYATI ZUHAL DEMİRARSLAN' IN HAZIRLAYIP SUNDUĞU "BENİM SANATIM" ADLI PROGRAM İLE EKRANA GELİYOR. 
Ferko sponsorluğunda gerçekleşen Fahrelnissa Zeid Belgeseli'nin çekimleri Ürdün, Londra ve Berlin’de gerçekleşti.

Sanatçının ikinci eşi, Irak Kraliyet ailesinin üyesi Emir Bin Zeid ile evliliğinden olan oğlu Ürdün Prensi Raad Bin Zeid ve önemli uluslararası sanat profesyonelleriyle yapılan röportajların da yer aldığı belgesel, 20. yy' ın en önemli sanatçıları arasında kabul edilen Fahrelnissa Zeid’ in sıradışı hayatı, renkli kişiliği ve sanat anlayışı üzerine birçok keşfi barındırıyor. 

Fahrelnissa Zeid, 13 Haziran - 8 Ekim 2017 tarihleri arasında dünyanın en önemli müzelerinden Tate Modern’de gerçekleşen geniş retrospektif sergisi ile global sanat dünyasının yeniden ilgi odağı oldu. 
Sanatçının farklı dönemlerine ait 44 eserinden oluşan sergi, Tate Modern' den sonra 25 Mart 2018’e kadar Berlin Deutsche Bank Kunsthalle’de sanat severler ile buluşuyor ve sonrasında Sursock Müzesi Beyrut’ a doğru yola çıkıyor. 

 Tüm bu önemli sergileri de ekrana getirecek olan “Benim Sanatım” belgesel programı Fahrelnissa Zeid bölümü ile 4 Kasım Cumartesi 15:10’da NTV' de yayınlanıyor. 

FAHRELNISSA ZEID HAKKINDA; 
1901 yılında Sadrazam Cevat Paşa’ nın yeğeni olarak Büyükada’ da doğar. Halikarnas Balıkçısı olarak tanınan yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’ nın kardeşi olan Fahrelnissa Zeid, Sanayi-i Nefise’ nin ilk kadın mezunları arasındadır. 

Sanatçı, resim öğrenimine Paris’ teki Académie Ranson’ un Bissiere atölyesi ’nde, sonrasında İstanbul’daki Namık İsmail atölyesi’ nde devam eder. 1934 yılında Ürdün Kralı Abdullah'ın kardeşi ve Irak Kralı 2. Faysal'ın amcası Emir Zeid ile evlenir, prenses unvanını alır. 

2. Dünya savaşı sonrası belirli süreler yaşadıkları Paris, Londra, New york, Brüksel ve daha birçok şehirde yapıtlarını sergiler. 1976 yılında Amman’ a yerleşen sanatçı, kendi adını taşıyan bir sanat enstitüsü kurar. Sanatçı, 1991’de Amman’da hayata veda eder. 

ZUHAL DEMİRARSLAN HAKKINDA; 
Televizyonculuğa 1997’de NTV’de muhabir olarak başladı. Daha sonra birçok özel kanalda muhabir olarak görev aldı. Dört yıl boyunca Medical Tribune Türkiye Dergisi’nin genel yayın yönetmenliği görevini sürdürdü. 

Türkmax Gurme kanalında yayınlanan “Lezzet Peşinde” adlı programın 35 bölüm sunuculuğunu üstlendi. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nde sanat tarihi eğitimi alan Demirarslan’ın çeşitli sanat ve edebiyat dergilerinde yazıları yayınlandı. 

Ntv’de yayınlanan “Benim Sanatım” adlı belgesel programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Çekimleri New York’da yapılan Haluk Akakçe, Paris’te Sarkis ve Berlin’de Ayşe Erkmen belgesellerini hazırladı. Zuhal Demirarslan, evli ve bir kız çocuğu annesi.

Top Post Ad

Below Post Ad