Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TÜRKSAT 4A TEST YÖRÜNGESİNE ULAŞTI

Roketin 3 kademesi görevini başarıyla tamamladı Fırlatmadan 2 dakika sonra roketin birinci kademesini bırakan uyduyu taşıyan proton, ikinci kademeyi ise 5 dakika 27 saniye sonra başarıyla bıraktı. 

9 dakika 41 saniye sonra roketin 3'üncü kademesi görevini tamamladı. Breeze-M modülü uyduyu, 9 saat 13 dakika uzayda taşımaya devam edecek. 9,5 gün sonra test amaçlı olarak "50 Derece Doğu" boylamına yerleşecek 

Türksat 4A'nın kontrolü, Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, İtalya ve Kanada uydu istasyonlarından yapılacak. İlk sinyal 9 saat sonra Fırlatmadan 9 saat 13 dakika sonra uydumuzdan ilk sinyal 15 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 08:30’dan itibaren alınmaya başlandı. 

Türksat 4A, "50 derece doğu" boylamına yerleştirildikten sonra bu yörüngede yaklaşık 3 ay kalacak. İstasyonlar aracılığıyla tüm yörünge ve alt sistem kontrolleri gerçekleştirilecek uydu, daha sonra "42 derece doğu" yörüngesine yerleşerek, ticari faaliyetlerine başlayacak. 

Uydunun kontrolü, Türksat A.Ş. Gölbaşı Uydu Yer İstasyonu'na devredilecek ve buradan gönderilecek komutlarla uydu yaklaşık bir ay boyunca performans testlerine tabi tutulacak. Mevcut Türk uydularına göre daha güçlü sinyal kalitesine sahip olan TÜRKSAT 4A uydusunun manevra ömrü 30 yıldan fazla olacak. 

TÜRKSAT-4A uydumuz, planlandığı şekilde Baikonur uzay üssünden fırlatıldıktan 9 saat 13 dakika sonra Breeze M den ayrılmıştır. TÜRKSAT-4A uydumuzdan ilk sinyal (telemetri) TSİ 08:30:20 de alınmıştır. Gölbaşı ve ODTÜ Uydu Yer Kontrol İstasyonlarımızdan da telemetri takip edilmektedir. TSİ 08:31:03 de ilk test komutu Gnangara yer istasyonundan gönderilmiştir. TÜRKSAT-4A uydusunun ilk kontrolleri yapılmış, sorun olmadığı görülmüştür.(Turksat)

Top Post Ad

Below Post Ad