Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSATI ENİ UYDULARIYLA DÜNYANIN % 91 Nİ KAPSAYACAK

Son dönemde popüler olan Türk dizileri kanallara talebi artırdı. Türksat, bu yıl uzaya iki uydu daha gönderecek. Böylece toplam dünya nüfusunun yüzde 91’ine ulaşacak. 


ULUSLARARASI uydu operatörü Türksat, bu yıl uzaya yeni uydular gönderecek. Dün İstanbul’da yapılan basın toplantısında yeni haberleşme uyduları ve yenilenen logolarını tanıtan Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, yeni uyduların müjdesini verdi. 

TÜM AFRİKA'YA DA HİZMET VERECEK 
Türksat'ın dördüncü haberleşme uydusu olan 4A’yı 14 Şubat 2014 Cuma günü Kazakistan Baykanur’dan uzaya gönderileceğini söyleyen Dalbay, uydunun 2086 Mhz kapasiteli olacağını, Doğu-Batı ve Türkiye kapsama alanına ek olarak Afrika’nın tamamına hizmet verebileceğini belirtti. 

 2019'A KADAR HEDEF YÜZDE 71 
Dalbay, Türk kültürünün yayılmasında dizilerin önemine dikkat çekerken, "2019’a kadar Dünya karalarının yüzde 71’ine, Dünya nüfusunun yüzde 91’ine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. YERLİ UYDU YOLA ÇIKTI TÜRSAT 5A uydusunun yüzde 25 yerli kaynaklarla üretileceği belirten Dalbay, “6A uydusu ise, Ankara Kazan’daki TAI tesislerinde üretilecek. 7A ve 7B'de de tamamen yerli kaynaklar kullanılacak" dedi.AKŞAM

Top Post Ad

Below Post Ad