Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

İTÜ'NÜN ARISAT EKİBİNE AMERİKADAN EN BÜYÜK ÖDÜL

Bu yıl Amerikan'ın Teksas eyaletinde 10'uncusu düzenlenen Cansat Competition (Model Uydu Yarışması) dünyanın çeşitli ülkelerinden 59 takımın katılımıyla gerçekleştirildi. 


Türkiye’den 8 takım, tasarladıkları model uydularla yarışmaya katıldı. İTÜ ARISAT Model Uydu Takımı, final bölümündeki muhteşem performansıyla tüm takımları geride bırakarak 2014 dünya şampiyonu oldu. Kazandıkları bu başarıyla ülkemizin gurur kaynağı olan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, bu başarılarını çok ve azimli çalışmaya borçlu olduklarını söylediler. 

Elektronik Haberleşme Bölümü'nden Hasbi Sevinç, Mert Kahyaoğlu, Caner Balyemezler, Uzay Mühendisliği Bölümü'nden Onur Alp Çakan, Çağrı Eren Durkaya, Makina Mühendisliği Bölümü'nden Ümit Yelken ve Kontrol Mühendisliği Bölümü'nden Emre Erbuğa olmak üzere üniversitenin farklı bölümlerinden 7 kişiden oluşan takım üyeleri, üyesi oldukları İTÜ Arı Teknoloji Geliştirme Kulübü (ARIGE) olarak yeni çalışmalara da çoktan başlamış olduklarını ve ülkemizde yeni teknolojiler üretmek istediklerini belirttiler.haber7

Top Post Ad

Below Post Ad