Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

DİGİTURKE KATARLI TALİP

Digiturk’ün % 47 ile azınlık payına sahip olduğu sanılan ABD’li fon şirketi Providence, % 53 hissenin sahibi çıktı. Digiturk’te satış görüşmelerini de sanılanın aksine TMSF değil, Providence yürütüyor. 

Alın size Mehmet Emin Karamehmet’in oluşturduğu bir tuhaf şirket yapısı ve içinden çıkılması zor yeni bir ilişkiler yumağı daha... 

Turkcell’de meydana getirdiği tuhaf üçlü yapı ve puzzle gibi hissedarlık şekli yüzünden anlaşmazlık bir türlü giderilemezken Digiturk’te de benzer bir yapının olduğunu öğrendim. 

TMSF’nin Karamehmet’e ait hisselere el koymasının ardından Digiturk’teki bu tuhaf yapı ortaya çıkarken, TMSF yönetimi şimdi sakin kalarak doğru strateji kurgulayarak ve kamu otoritesi gücünü kullanarak düğümü çözmeye çalışıyor. ...............

....Şirketin yüzde 100’üne Hollanda’da kurulu bir şirket sahip. Mevcut durumda da hisselerin yüzde 53’ü Providence’da, yüzde 47’si de Karamehmet’in varlıklarına 5411 sayılı yasaya istinaden el koyan TMSF’de. Hatırlanacağı üzere Mayıs 2013’te TMSF alacaklarını tahsil edebilmek için Aks Televizyonculuk ve BMC’den sonra aralarında Digiturk’ün de bulunduğu Karamehmet’in ortağı olduğu 10 şirkete daha el koymuştu.........

ABD’li şirketin protokolü de gerekçe gösteren Providence, 2011’den bu yana geçen 3 yıla da faiz işleterek “Ben bu satışın sonunda en az 1 milyar doları cebime koymalıyım” demeye başladı. 

Ancak şirketin Maliye ile uzlaşamadığı bir vergi cezası var. Nihayetinde Digiturk’ün en büyük değeri de süper lig yayınları. Bu yayınların akıbeti de yine kamunun iki dudağının arasında... Yani 1 milyar dolar istedi ancak çok fazla da efelenemiyor. 

Zaten rakamı önce 800 milyona indirdi, bugünlerde ise 670 milyon dolara razı. TMSF nezaret ettiği bu satışta durumu iyi yönetiyor. Kamunun bu işten istediğini elde edebilmesi ve eli boş çıkmaması için kozlarını iyi oynuyor. 

PARİS SAİNT GERMAİN’İN SAHİBİ KATARLILAR TALİP Digiturk için görüşmeleri Providence yürütüyor, TMSF nezaret ediyor demiştik. Şimdi gelelim potansiyel alıcılara... Ne Doğan Grubu, ne de Türk Telekom potada değil. Şu an masada en ciddi alıcı olarak Katarlı bir grup oturuyor. 

Paris Saint Germain’i satın aldıktan sonra Zlatan İbrahimoviç, David Luiz, Cavani, Thiago Silva gibi ünlü futbolcuları transfer eden, hem Fransa Ligi’nde hem de Şampiyonlar Ligi’nde ses getiren işadamı Nasır El Halifi, Digiturk’ün de en büyük taliplisi. 

Duyumlarıma göre, 1 milyar 350 milyon dolar teklif ettiler. Borçlar düşüldükten sonra 1 milyar 150 milyon dolar kalabilecek görünüyor. Bunun 670 milyon dolarını Providence alırsa, kalanı ile de vergi borçları ödenecek. 

TMSF bu ödemelerden sonra kendine kalacak payı da Karamehmet’ten kaynaklı kamu alacağının tahsilinde kullanabilmenin hesabını yapıyor.vatan
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad