Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TÜRKSAT 6A’YA MİLLİ ENERJİ

Uzay teknolojileri alanında Türkiye'nin en önemli hamlesi olan TÜRKSAT 6A için hazırlıklar sürüyor. Yazılımı tamamen yerli olan ilk milli uydunun kullanacağı enerji için de çözüm Türk mühendislerden geldi. 

Bunun için elektrikli itki sistemi kullanılacak. TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nün hummalı çalışmaları sonrasında TÜRKSAT 6A'nın yüzde 100 yerli üretimi için harekete geçen bilim insanları gerekli altyapıyı tamamladı. 

TÜRKSAT 6A'da kullanılacak sistem, uzay teknolojileri alanında Türkiye'ye önemli bir tecrübe kazandıracak. Proje kapsamında kurulan laboratuvarda aya yolculuk ve derin uzay görevlerinde kullanılabilecek kapasitede elektrikli itki sistemleri geliştirilecek. 
Bu sayede yerli sistemlerin sayısı artırılacak, bu alandaki dışa bağımlılık en aza indirilecek. PROJE 2019'DA TAMAM Türkiye'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve nihayet "uzayda ben de varım" dediği TÜRKSAT 6A'nın 2019'da tamamlanması hedefleniyor. 

Uydu yapıldıktan sonra fırlatılması için gerekli başvurular gerçekleştirilecek. Uydunun uzaya çıkmasının ise 2020'nin ilk yarısında gerçekleşmesi öngörülüyor. AHaber

Top Post Ad

Below Post Ad