Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

SAMSUNG ARTPC SERİSİ MODÜLER TASARIMA SAHİP

Zaman zaman PC üreticilerinin modülerlik anlamında ilginç projelere yer verdiğini görüyoruz. Samsung’un yeni ArtPC masaüstü serisi firma açısından da bir ilk olacak. 


Son dönemde başı patlayan Galaxy Note 7 modelleriyle dertte olan Samsung, diğer sektörlerde aktif bir şekilde rol oynamaya devam ediyor. Daha çok dizüstü bilgisayar sınıfında gördüğümüz firma, modüler bir masaüstü bilgisayarı ile karşımızda. 

 ArtPC 
Adından anlaşılacağı üzere tasarıma odaklanan ArtPC, silindirik bir yapıya sahip. Metal alaşımdan imal edilmiş gövdenin üzerinde ise Harman Kardon imzalı 360 derecelik bir hoparlör yer alıyor. 
Hoparlör kısmı modüler bir yapıya sahip. Bunu çıkararak yerine 1TB HDD barındıran başka bir modül takabiliyorsunuz. Hoparlör aynı zamanda pille çalıştığı için kullanmaya devam edebiliyorsunuz. 

 Samsung kullanıcıların farklı ihtiyaçlara göre modül alabileceğini belirtiyor. Modül ile ana parçanın birleştiği noktada LED aydınlatma sistemine yer verilmiş. Alt kısım ise donanımın yer aldığı kasa olarak kullanılıyor. 

Tasarım ve modülerlik haricinde ArtPC biraz daha günlük kullanıma yönelik olarak hazırlanmış. Skylake tabanlı Intel Core-i5 ve i7 işlemcilerle desteklenen kasada Radeon RX 460 2GB ekran kartı yer alıyor. 256GB NMVe SSD depolama birimi yanında modüler olan 1TB 7200RPM seçenek mevcut. 

USB Tip-C, USB 3.0, HDMI, SD kart girişi, Ethernet girişlerine yer verilen modelin başlangıç fiyatı 1200$. HDD modülünün olduğu üst seviye model için ise 1600$ ödemek gerekiyor. Satışlara 28 Ekim itibariyle başlanacak..donanimhaber

Top Post Ad

Below Post Ad