Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Nvidia da 4K Netflix desteğine kavuştu

Netflix'in 4K yayınları için donanım ve yazılımsal gereksinimler olduğunu biliyoruz. Şu ana kadar sadece bazı Intel işlemcilerde olan bu destek Nvidia tarafından ekran kartı dünyasına da taşındı. 

Intel'in yeni nesil yani Kaby Lake serisi işlemcilerinden sonra Nvidia'nın GeForce 1000 serisi ekran kartları da 4K Netflix yayınlarına destek sunmaya başladı. 

Yakından takip edenler hatırlayacaktır, sıkı tutulan DRM uygulaması nedeniyle 4K çözünürlükte Netflix servisi masaüstü bilgisayarlar için Kaby Lake tabanlı Intel işlemciler için anons edilmişti. 

Ancak Microsoft'un Windows Insider Programı altında 381.74 numaralı özel bir sürücü yayınlayan Nvidia, GeForce 1050 ve üstü ekran kartları için 4K Netflix desteği vermeye başladı. 
Belki kimilerinizn aklına neden GeForce 1030 yok sorusu gelmiş olabilir ancak unutmamalıyız ki henüz bu ekran kartı resmi olarak tanıtılmadı. HTPC olarak telaffuz ettiğimiz medya bilgisayarlarını hedef aldığı için 1030 için de bu desteği bekleyebiliriz. 

 Şu aşamada diğer Nvidia sürücüleriyle desteklenmeyen bu özellik için ilgili ekran kartında minimum 3GB bellek şartı olduğunu da eklemek gerekiyor. Dolayısıyla 1030 ekran kartı için eğer 2GB ve 4GB'lık seçenekler olursa, yüksek kapasite daha geniş kullanım imkanı tanıyacaktır.

Tüm bunlara ek olarak HDCP 2.2 uyumlu monitör, Microsoft'un Edge internet tarayıcısı veya Netflix'in kendi uygulamasıyla birlikte 25Mbps ve üzeri internet bağlantısı da gerekiyor.donanımhaber
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad