Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

2017 yılının ilk yarısında hangi televizyon yapımları tercih edildi

Türk internet kullanıcısının en sevdiği televizyon içeriği sitesi ve uygulamalarından olan Noluyo ileakıllı TV Rehberi uygulaması Komodor, televizyon izleyicilerinin 2017’nin ilk yarısında en çok tercih ettikleri yapımları belirledi. 

Sürprizlerin de yer aldığı en çok takip edilen 5 yerli yapım İçerde, Kardeş Payı, Adı Efsane, Hayat Bazen Tatlıdır ve Poyraz Karayel olurken en çok takip edilen yabancı yapım ise Game of Thrones oldu. 

İzleyicilerin Komodor üzerinden en fazla filtrelediği alt türler ise komedi, aksiyon-macera, futbol, bilimkurgu-fantastik ve gerilim sıralamasıyla şekillendi. 

Sevdikleri TV programları ile ilgili her türlü bilgiye ulaşmak isteyen ve benzer TV tutkunları ile sohbet etmeyi seven izleyicilerin haber okumak, izledikleri yapımlar hakkında yorum yapmak ve ekrana dair güncel gelişmelerle alakalı sosyal medya kanallarından haber almak için uğrak noktası haline gelen Noluyo ve “Ne izleyeceğini anında bul sloganı ile yol çıkan ödüllü uygulama Komodor, hayatında televizyon büyük bir yer kaplayan ve yerli-yabancı yapımları takip eden kitlenin en sevdiği platformlardan olmaya devam ediyor. 

Televizyonun sosyal medyası Noluyo ve kardeş uygulaması Komodor, 2017 yılının ilk yarısındaki televizyon trendlerini kullanıcı verileri üzerinden analiz etti.

En çok hatırlatma kurulan yapımlar 
2017’nin ilk altı ayının Noluyo üzerinden en çok hatırlatma kurulan yerli yapımı İçerde iken, yabancı dizilerde Game of Thrones oldu. Hatırlatmalarda öne çıkan ve ilk on sıralamasında yer alan yapımlar ise şöyle sıralandı: 

The Walking Dead, Arrow, Beyaz Show, Sherlock, Teen Wolf, The Flash, Kardeş Payı ve Supernatural…. “Kardeş Payı” gibi eskimeyen işlerin seyircinin hala radarında olduğunu ve tekrar bölümlerinin dahi sanki ilk bölümmüş gibi sadık izleyici kitlesi tarafından izlendiği görüldü. İçerde en çok takip edilen program oldu 

Noluyo’nun sektöre dair belirleyici olan verilerinden bir diğeri “Takip Edilen Programlar Listesi”nde ise yerli yapımların zirvesinde İçerde yer aldı. İçerde’yi Kardeş Payı, Adı Efsane, Hayat Bazen Tatlıdır ve Poyraz Karayel takip etti. En çok takip edilen yabancı programlarda ise ilk 5 şu sıralamayla şekillendi: 

Game of Thrones, The Walking Dead, Sherlock, Arrow ve Teen Wolf. Noluyo editörleri, dünya çapında popüler olan ve özellikle genç kitlenin izlediği yabancı dizilerin Türk televizyon izleyicisi tarafından da tercih edildiğini belirttiler. Noluyo içinde en fazla arananların ilk beş sıralamasında ise Söz, Vatanım Sensin, Hande Erçel, Kiralık Aşk ve Boran Kuzum yer aldı.  

En çok okunan haber başlıkları 
Noluyo’da yılın ilk yarısında en çok okunan haber başlıkları ise şu şekilde sıralandı: 
1-Dünya’da en çok izlenen 14 Türk dizisi! 
2-IMDb puanları ile dikkat çeken 8 Kore dizisi! 
3-Ünlü oyuncuları ilk hangi dizilerde izledik? 
4-Aras Bulut İynemli hakkında bilmeniz gereken 10 şey! 
5-Güneşin Kızları’nın izlemeye doyamadığımız 10 sahnesi! 

Komodor’da en fazla aranan programlar Komodor’da yılın ilk yarısında en fazla filtrelenen türlerin ilk iki sıralamasında yerli diziler ve yerli filmler yer alırken; en fazla filtrelenen alt türlerin ilk iki sıralamasında komedi ve aksiyon-macera yer aldı. 

Akşam saatlerinde ne izleyeceğine karar vermemiş olan izleyiciler, öncelikli olarak tercihini komediden yana kullanıyor. Komedi seçeneklerinin az olduğu akşamlarda ise tercih aksiyon ve macera türlerine kayıyor. %85 oranında erkek olan Komodor kullanıcı kitlesinin tercihlerinin devamında futbol, bilimkurgu&fantastik ve gerilim yer alıyor. 

Komodor editörleri, bu veriler ışığında dizilerin filmlere olan üstünlüğününbir kez daha öne çıktığını belirttiler. Ekran İşleri’nin iki başarılı platformu Noluyo ve Komodor, televizyon sektörünün nabzını tutmaya gelecek dönemde de devam edecek.

Top Post Ad

Below Post Ad