Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Blue Origin uzay turizmi hedefine bir adım daha yaklaştı

Online alışveriş devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin roketi için yapılan test çalışması başarılı bir şekilde tamamlandı. 

Uzaya turist taşımak için Virgin Galactic ile kıyasıya bir rekabete girmesine kesin gözüyle bakılan Blue Origin'in hedeflerine ulaşabilmesi için bir adım daha başarı ile atıldı. 

Şirket, Şirket, yeniden kullanılabilir özellikteki New Shepard isimli roketini uzaya gönderdi. Test fırlatışı canlı olarak yayınlandı. 

HER YIL 1 MİLYAR DOLAR YATIRACAK 
Bezos geçtiğimiz aylarda, her yıl 1 milyar dolarlık Amazon hissesi satarak, bu miktarı Blue Origin’e aktaracağını belirterek bu şirkete ne kadar önem verdiğin gözler önüne sermişti. 


78 milyar dolarlık serveti ile kısa süre önce dünyanın en zengin ikinci ismi olan Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin, geçtiğimiz günlerde 2018'de göreve başlaması planlanan 'The New Shepard capsule'ü tanıtmıştı. 

Blue Origin, yörünge altı bir roketi geçtiğimiz aylarda başarılı bir şekilde test etmişti. 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip roket, Teksas'tan fırlatılmış ve birkaç dakika sonra kontrollü bir şekilde yere geri indirilmişti.ntv
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad