Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Nefes Kesici Bir Keşif Yolculuğu Bbc Earth’te Sizi Bekliyor

2019, Türkiye’deki belgesel severler için fazlasıyla heyecanlı geçecek. 

Dünyanın en ünlü belgeselcilerinin yepyeni yapımları BBC Earth’te yayınlanacak. Blue Planet II ve Soylar gibi dünya çapında ses getiren yapımlara da ev sahipliği kanalın izleyicileri, vahşi doğanın kalbinden uzayın sonsuz derinliklerine uzanan nefes kesici bir yolculuğa çıkacak. 


BBC Earth, Türkiye’de Digiturk ve Tivibu platformlarından izlenebiliyor. BBC Stüdyoları Ortadoğu ve Akdeniz Bölgesinden Sorumlu Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı Natasha Hussain yeni dönemle ilgili olarak şunları söyledi:

 “ BBC Earth, dünya standartlarında yapımlarıyla Türkiye pazarında mutlaka yer alması gereken bir marka haline geldi. 2018 yılında erişimimizi bir yandan Digiturk platformuyla genişletirken bir yandan da Tivibu ile yayın anlaşmamızı yeniledik. 

BBC Earth'ün her geçen gün daha da güçlendiğini görmekten son derece mutluyuz. Sayısı gün geçtikçe artan Türk izleyicilerimizi yıl boyu gösterime girecek yeni programlarımızla buluşturacağımız için heyecanlıyım.”  

BBC Earth’te bu yıl gösterilecek yapımların bazıları şöyle: 

 Devrimler: Dünyayı Değiştiren Fikirler (6 x 50’) – Otomobil, uçak, akıllı telefon, roket, robot ve uzay teleskopu: Olağan kabul ettiğimiz altı araç. Ama aslında hepsi ihtiyaçtan doğan, çığır açan birer buluş. Belgesel dizisi teknolojinin ışığında, insanoğlunun binlerce yıllık tarihinde gezintiye çıkarıyor, bilimin, icatların ve kazaların nasıl iç içe geçtiğini, bugüne nasıl geldiğimi gözler önüne seriyor.  

PBS için bir Bigger Bang prodüksiyonu. 
Serengeti (6 x 60’) – John Downer’ın (Spy in the Wild) imzasını taşıyan bu belgesel dizisi, savananın canlılarını bir yıl boyunca adım adım takip ediyor. 

Serengeti’nin en değmemiş bir köşesinde yalnız başına hayatta kalma mücadelesi veren dişi aslandan çaresizce aşkını geri kazanmaya çalışan babuna, hayvanların günlük yaşamlarını, ayrıntıları gözden kaçırmadan ekrana getiriyor. 

Eğlenceli, dokunaklı, heyecanlı hikayeler ezber bozan çekim teknikleriyle harmanlanınca ortaya seyrine doyum olmaz görüntüler çıkıyor. 

 XIX Entertainment ve John Downer Productions ortaklığında BBC Stüdyoları için çekildi. 

 Gezegenler (5 x 50’) – Güneş sisteminde kaybolmaya hazır olun! Belgesel dizisi nefes kesen görsel efektlerle güneş sistemindeki sekiz gezegenin hikayesini anlatıyor, izleyicileri adeta uzaya ışınlıyor. Yapım, Mars’taki kayıp şelalelerden Satürn’ün geleceğine, gezegenleri bilimin ışığıyla aydınlatıyor. BBC ve PBS için Tencent Penguin Pictures iş birliğiyle hazırlanan bir NOVA, WGBH Boston ve BBC Stüdyoları prodüksiyonu.

 Bir Gezegen: Yedi Diyar (7 x 50’ & 1 x 50’ kamera arkası) – Milyonlarca yıl önce inanılmaz güçler Dünya’nın kabuğunu parçaladı ve yedi kıta şekillendi. 

Her birinin iklimi, coğrafyası ve canlıları kendine özgü. Güney Amerika’nın rengarenk cennetinden Afrika’nın kavurucu sıcağına Bir Gezegen: Yedi Diyar kıtaların farklı özelliklerini, doğal güzelliklerini ve gizemlerini ekrana taşıyor, yeryüzünü farklı bir bakış açısıyla anlatıyor. 

BBC America, Tencent Penguin Pictures ve France Télévisions iş birliğiyle hazırlanan bir BBC Stüdyoları Doğa Tarihi Departmanı prodüksiyonu. BBC Earth, tarihi ve bilim belgesellerinde global lider. Devrim yaratan belgeselleri 500 milyon kişi tarafından izlendi.

Top Post Ad

Below Post Ad