Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Sony’nin ilk 8K TV’leri Haziran başında satışa çıkıyor

SONY ZG9 8K HDR Full Array LED TV, sadece Sony’nin sunabileceği eşsiz görüntü kalitesi ile, Full HD’nin 16 katı gibi şaşırtıcı düzeyde bir çözünürlük sunuyor.



 TV’nin 98 ve 85 inçlik modelleri, Haziran’dan itibaren Avrupa’da seçili perakendecilerde satışa sunulurken, ön sipariş alımlarıda başladı. 

 Sony Europe yeni MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED televizyonların Haziran başında satışa sunulacağını duyurdu. Sony’nin MASTER Series TV’leri, görüntüleri tam da yaratıcılarının hayat ettiği şekilde ekrana taşıyarak, evde TV izleyenlere sunulan görüntü kalitesinde zirveyi temsil ediyor. 

Sadece en iyi Sony TV’lerin dahil edildiği MASTER Series, neredeyse profesyonel seviyede bir ekranın sahip olduğu premium görüntü kalitesi, renk, kontrast ve netliği sunuyor.

SONY MASTER Series TV’lerde içeriklerin tam da arzulanan şekilde sunulmasını sağlamak üzere Netflix Calibrated Mode ve IMAX Enhanced1özellikleri de bulunuyor. 

 

MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED TV’lerde, hassas detay ve kontrast içinen son nesil Picture ProcessorX1™ Ultimate bulunuyor. Bu işlemci, MASTER Series’in yüksek kaliteli görüntü sağlamasında hayati bir rol oynuyor. 

Picture ProcessorX1 Ultimate, görüntüdeki her bir objeyi akıllıca tespit ve analiz ederek yapımcının amaçladığını daha doğru şekilde temsil eden daha gerçekçi bir resim içinistisnai detay ve kontrast sağlayan, 8K’ya özel geliştirilmiş eşsiz bir algoritmaya sahip. 

Premium kalitede ses de izleme deneyiminin temel bir parçasını oluştururken, ZG9 modellerinde aktörler konuşurken, sesin TV’nin altındaki hoparlörden değil, doğrudan ağızlarından geldiği izlenimini vermek üzere, sesin ekran üzerindeki konumunu aslına uygun şekilde yeniden üreten yeni Sound-from-Picture Realityözelliği yer alıyor. 

Daha büyük TV’ler gitgide daha popüler hale geliyor. Sony de, yeni ZG9 98 inç ve 85 inç TV’ler ilesalonunuzda ve oturma odanızda süper büyük ekran deneyimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Böyle ekstra büyük ekranlarda premiumgörüntü kalitesi sunmak için, Sony, tüketicilerin beğenisine sunduğu ilk 8K HDR televizyonu ile ekstra çözünürlüğü hayata geçiriyor.

İki kat daha fazla yatay ve dikey çizgi ile, 8K, 4K’nın dört katı (veya Full HD’nin çözünürlüğünün 16 katı) piksel sağlıyor. 8K daha büyük boyutlu TV’lerin neredeyse sıfır piksel farklılaşması ile yakından da harika görüntü sağlaması anlamına geldiğinden, bu daha yüksek çözünürlük, daha sarmalayıcı bir izleme deneyimi ile sonuçlanıyor. Ancak, tek önemli unsur çözünürlük değil. 

Ekran boyutları büyüdükçe, işlemcinin premium görüntü kalitesi sunulmasında oynadığı rol de artıyor. Tescilli bir algoritma kullanan güçlü Picture ProcessorX1 Ultimate, 8K’nın 33 milyon pikseli ile başa çıkacak şekilde optimize edildi. 

Aynı işlemci, yeni geliştirilen 8K X-RealityPRO’nundaha da hassas ve detaylı bir yükseltme için başvurulabilecek yeni veözel 8K veri tabanının yardımıyla her türlü içeriği gerçek 8K görüntü kalitesine yakın bir düzeye yükseltmesine imkan veriyor. 

Sony, profesyonel fotoğraf makineleri ve ekranların geliştirilmesindekiuzun geçmişi ve uzmanlığı ile, kaliteli sinyal işleme parçaları oluşturmada hassasiyetin tüm görüntüde hemen gözle görülür bir fark yaratacağının bilincinde. 

Ayrıca, ZG9 serisi için, fullarray yerel karartma özellikli Backlight Master Drive ve 8K X-tendedDynamic RangePRO’nun da aralarında bulunduğu tamamen yeni ve özel 8K teknolojileri de geliştirildi. ZG9 üzerindeki Backlight Master Drive’da bulunan, bağımsız olarak kontrol edilen, ultra yoğun LED modülleri, etkili parlaklık ve zifiri karanlık ile, benzersiz kontrast sunuyor. 

8K X-tendedDynamicRange PRO da, bu arkadan aydınlatma sisteminden en yüksek verimi elde etmek üzere, tasarruf edilen enerjiyi,en çok ihtiyaç duyan alanlarda akıllı şekilde parlaklığı güçlendirmek üzere kullanıyor. 

 Sony, OLED’lerindeki AcousticSurfaceAudio özelliğinden elde ettiği deneyimi alarak, bu konsepti, Acoustic Multi-Audio özellikli ZG9 Full Array LED TV’ye de aktarıyor. 

ZG9’da bulunan yeni Acoustic Multi-Audio,doğru ses konumu sağlayan Sound-from-Picture Reality deneyimini sunmak için, ikisi aşağıda, ikisi yukarıda olmak üzere, dört adet öne bakan hoparlörden yararlanıyor. 


İzleyiciler, sesi hoparlörün bulunduğu noktadan değil, ekranınüzerinden duyuyor. Ayrıca, ev sinema sistemi olanlar için ZG9’da bulunan TV Center SpeakerMode sayesinde, TV orta hoparlör haline geliyor.

 Ses deneyimini geliştiren bir diğer özellik ise, geniş, zengin bir ses alanı ekleyen Dolby Atmos™2. ZG9, aynı zamanda, ekranı eksen dışında izlerken renklerdeki sapmaları azaltarak izleme açısına bakılmaksızın görüntünün kalitesini ve gerçek renklerini korumasını sağlamak üzere, X-WideAngle özelliğini de barındırıyor. 

Ayrıca, X-Motion Clarity, ekran parlaklığından fedakarlık etmeksizin, hareket bulanıklığını minimize ediyor. MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED TV’lerde,Google Play™’den, aralarında YouTube™, Netflix, Prime Video vb. (bulunabilirlik bölgeden bölgeye değişiklik gösterir) bulunduğu, geniş bir uygulama yelpazesini destekleyen Sony Android TV özelliği de bulunuyor. 

TV ve evi daha da akıllı yapmak üzere, ZG9 TV’lerde dahili Google Assistant özelliği yer alıyor. TV’ler ek olarak, kullanıcıların elini serbest hale getiren, dahili mikrofonlara da sahip. 

İzleyicilerin, günü hızlıca planlamak, içerik keşfetmek veya TV programları, filmler ve daha fazlasını oynatmak için tek yapması gereken, Google Assistant’ı kullanarak TV’ye seslenmek (Google Assistant bulunabilirliği bölgeden bölgeye değişiklik gösterir). 

TV’ler aynı zamanda, Sony’nin kendi popüler akıllı hoparlörleri LF-S50G ve SRS-XB501G,Google Home veya Amazon Echo ile birlikte de çalışıyor. Akıllı hoparlörler ile, kullanıcılar TV’lerini kontrol edip sadece seslerini kullanarak içeriği akıtabiliyor.Yılın ilerleyen aylarında bunlara başka özelliklerin de katılması planlanıyor. 

MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED TV’ler,Apple AirPlay 2 veHomeKit ile de uyumlu olacak. AirPlay 2, içeriği iPhone, iPadve Mac’inizden doğrudan Sony TV’ye zahmetsizce aktarmaimkanı veriyor.

 iTunes ve diğer video uygulamalarından film ve programları izlemek ve fotoğrafları doğrudan Sony TV’den görüntülemek mümkün. Evin her yerinde televizyon ve AirPlay 2 hoparlörlerinden, tümü de senkronize biçimde müzik çalmak veya podcastleri dinlemek de. 

HomeKit, Home uygulamasını kullanarak veya Apple cihazlar üzerinde Siri’ye sorarak, akıllı ev ürünlerini kolaylıkla ve güvenle kontrol etme fırsatı sunuyor. TV’ler, Home uygulamasına eklenebiliyor ve diğer HomeKit aksesuarları ile mizansenlere veya otomasyonlara dahil edilebiliyor. 

Örneğin, kullanıcılar, akıllı TV’lerini kolaylıkla açıp ışıkları karartmak üzere Home uygulamasında bir “Movie Night” sahnesi yaratıp sadece Siri’ye sorarak sahneyi başlatabiliyorlar. AirPlay 2 ve HomeKit desteği, 2019’da ZG9, AG9, XG95, XG85 modellerinde hayata geçirilecek. 

ZG9’da, şık, alüminyum yüzeye, sadeleştirilmiş buton konfigürasyonuna ve kumandayı doğrultmaya gerek kalmaksızın hızlı tepki ve kolay kontrol için RF özelliğine sahip, yeni tasarlanmış bir premium sesli kumanda da bulunuyor. 

Yeni geliştirilen kullanıcı ara yüzü, en sevilen uygulama ve ayarlara kusursuz ve hızlı erişim sağlıyor. Mevcut boyutlar:85 inç (Haziran başı), 98 inç (Haziran ortası).

Top Post Ad

Below Post Ad