Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TV+ ile Da Vinci'den çocuklara karne hediyesi

Yeni nesil televizyon platformu TV+ ve Da Vinci TV, çocuklara teknolojiyi sevdirmek ve yenilikçi çözümler geliştirmelerine katkı sağlamak için 8-12 yaşa özel bir bilim yarışması düzenledi. 


Türkiye’nin teknolojide tüketen değil üreten bir ülke olması amacıyla gençleri teşvik eden Turkcell’in televizyon platformu TV+, en popüler kanalları arasında yer alan Da Vinci TV iş birliğiyle çocukları geleceğin mesleklerine hazırlamak adına önemli bir adım attı. 

Teknoloji meraklılarını bilişim alanında geleceğe hazırlamak vizyonundan yola çıkan Bilim Yarışması kapsamında, yarışmayı kazanan 20 çocuk, 15 Haziran günü eğlenceli ve öğretici bir bilim aktivitesinde buluştu. 

Hem eğlenceli bir gün geçirmek hem de Bilim Atölyesi ile 8-12 yaş aralığındaki çocuklarının hayal gücünü genişletmek isteyen ailelerin katıldığı yarışmada çocuklar “Hayatını kolaylaştıracak bir şey icat edebilseydin bu ne olurdu ve neden?” sorusuna yanıt verdiler. 

Yapılan değerlendirmeyle bu soruya en yaratıcı yanıtı veren 20 çocuk ailesiyle birlikte KidZania'da hem yazılımın temeli kodlama ve robotik konularını içeren Bilim Atölyesi’ne katıldı hem de Da Vinci Kids TV Stüdyosu’nda dopdolu bir gün geçirdi. 

Bilim yarışmasını kazanan çocuklar için özel hazırlanan atölye çalışmasında, aynı zamanda Lego İnovasyon Merkezi de olan Ünlü Jr. Robotics Bilim Okulu’nun uzman eğitmenleri tarafından kodlama ve robotik eğitimi verilerek legolar üzerinde uygulama yaptırıldı.

Eğitim kapsamında çocuklar, legolarla kendi robotlarını tasarlayarak öğrendikleri temel kodlama bilgileri sayesinde robotlarını hareket ettirmeyi başardılar. 

Renk sensörü, ultrasonik sensör, dokunma sensörü, jiroskop sensör ile özel tasarım parçalar, dişliler, çarklar, akslar, farklı boyutlarda tekerlekler ve bağlantı parçaları kullanarak tasarladıkları robotlarını hep beraber sergileme şansı buldular.  

TV+ Hakkında 

Turkcell’in, mobil uygulamalar ile akıllı cihazlar, web sitesi üzerinden bilgisayarlar ve TV+ kutusu ile televizyonlar üzerinden kullanıcılarla buluşan kişisel televizyon platformu TV+, üstün teknolojisiyle fark yaratıyor. 

Turkcell’in üstün mobil ve Turkcell Superonline’ın fiber altyapısı üzerinden sunulan servis ile sıradışı bir televizyon izleme deneyimi akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların yanı sıra televizyonlar üzerinden de kullanıcılarla buluşarak, gerçek 4 ekran deneyimini eşsiz bir kullanıcı deneyimine dönüştürüyor. 

Kullanıcılarına Turkcell’in benzersiz teknoloji yeteneği ile izlenilen herhangi bir kanalı 24 saat geriye sarabilme olanağı sunan Turkcell’in TV platformu, ayrıca istenilen programı buluta kayıt edebilme özelliği ile de fark yaratıyor. 

Kullanıcılar, TV+ sayesinde akıllı telefonunda izlemeye başladığı bir filmi kaldığı yerden evdeki televizyonundan izlemeye devam edebilir, tableti veya bilgisayarı üzerinden TV izleme keyfine devam ederek gerçek çoklu ekran özelliğini yaşayabilir. 

Sınırsız sayıda kanalın eklenebileceği geleceğin TV platformu TV+, kullanıcılarına seç-izle özelliği ile kişisel izleme listesi oluşturma imkanı da sunmaktadır.  

Da Vinci Televizyon Kanalı Hakkında 

Da Vinci Televizyon Kanalı Afrika, Asya, Orta ve Doğu Avrupa’da olmak üzere 90’dan fazla ülkede, 18 farklı yerel dilde her yaştan meraklı zihinleri bir araya getirip, yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen, yenilikçi ve özgün bir yayın yapmaktadır. 

Da Vinci, 2007’den bu yana, eğitim araçlarını da kullanarak, öğrenmeyi ailenin tüm bireyleri için heyecan verici bir deneyime dönüştürme çabasındadır. 

Da Vinci Televizyon Kanalı ve Da Vinci Kids Mobil Uygulaması öğrenmenin katılım, bağlılık ve en önemlisi de eğlencenin bir arada tuttuğu hayat boyu süren, zamansız ve mekansız bir yolculuk olduğu felsefesinden hareket eder. 

Da Vinci’nin en iyi eğitici eğlenceyi bulma yolundaki çabaları hiç bitmeyecektir, çünkü keşfetmenin heyecanını ve öğrenmenin verdiği mutluluğu bilmektedir. 

Dünya genelinde 30 milyondan fazla evde günlük hayatın bir parçası olarak takip edilen Da Vinci, Türkiye’de D-Smart 127. Kanal, Türksat Kablo TV 461. Kanal, Turkcell TV+ 98. Kanal ve Tivibu 126. Kanal’dan 24 saat HD yayın hayatına devam etmektedir. Da Vinci Medya ile daha detaylı bilgiye www.davincikids.tv/tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. .

Top Post Ad

Below Post Ad