Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

LG OLED TV’ler Düşük Mavi Işık Seviyesi İle Gözleri Koruyor

Görüntü teknolojilerinde dünya lideri LG Display, büyük boyutlu OLED TV panelleri için bağımsız denetim hizmetlerinde dünya lideri olan TÜV Rheinland'dan “Göz Konforu” sertifikası alarak OLED TV’lerin “göz dostu” olduğu kanıtladı. 



Televizyon önünde uzun saatler geçirenlerin en yaygın kaygılarından biri, ekran ışıklarının göz sağlıkları üzerinde olumsuz bir etki yaratma olasılığı. 

Özellikle art arda izlenen favori diziler, saatler süren programlar sonrası, hassas gözler, bu ışıkların etkisini görüşlerde bulanıklık, odaklanamama ya da baş ağrısı şeklinde hissetmeye başlayabiliyor. LG, TÜV Rheinland tarafından “göz dostu” olarak onaylanan OLED TV panelleri ile bu kaygıyı taşıyan tüketicilere çözüm sunuyor. 

LG OLED TV panellerinin “göz dostu” sertifikası aldığı Göz Konfor Testi, üç genel kaygıyı ele alıyor: mavi ışık içeriği, titreme ve yüksek kaliteli görüntüleme. 

Yapılan çalışmalar, yüksek mavi ışığa maruz kalmanın uykusuzluk, göz hasarı, hatta görme kaybının da aralarında olduğu farklı sağlık sorunlarına yol açabileceğini gösteriyor. 

LG Display'in 65 inç OLED panelleri tarafından üretilen ışık, % 50 eşiğinin altında kalarak, % 34 mavi ışıktan oluşuyor. En yüksek özellikli 65 inç LCD paneller % 64 mavi ışık üretirken, LG Display'in OLED panelleri bu miktarın sadece yarısını yayıyor. 

LG Display, Yüksek Renk Aralığı ve Yüksek Dinamik Aralık kategorileri dahil olmak üzere tüm test kriterlerini karşılıyor. LG’nin ışık yansıma kategorisinde aldığı % 0.87 oranı, LCD panellerin aldığı ortalama değerin yarısına denk geliyor. 

LG Display Genel Müdür Yardımcısı ve TV İş Birimi Başkanı Dr. Chang-Ho Oh, “TÜV Rheinland tarafından belgelendirme, LG Display'in OLED TV panellerinin uluslararası alanda “göz dostu” olarak tanındığı anlamına geliyor. 

Tüketicilerin artık OLED TV'leri daha güvenle seçebileceklerini düşünüyoruz” dedi. TÜV Rheinland’da Ürün Başkan Yardımcısı Holger Kunz, “TÜV Rheinland, test sertifikasyon alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip, uluslararası alanda hizmet veren bağımsız bir test hizmeti sağlayıcısıdır. 

LG Display'i sertifikasyon aldığı için tebrik ediyoruz ve şirketin yeni nesil ekran teknolojisi olan OLED'in kalitesiyle ilgili uluslararası tanınırlık kazanması için gerekli desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu. 

Dünyanın tek büyük OLED üreticisi olan LG Display, Paju tesisinde 55, 65 ve 77 inç UHD OLED panelleri üretiyor. Guangzhou’daki OLED üretim tesisinin tamamlanmasıyla, aylık 60 bin unite üretim kapasitesine ulaşacak. 

Böylelikle aylık toplam üretim kapasitesi 130 bin üniteye çıkacak. IHS Markit’in öngörüsüne göre, 2019 sonunda OLED satışları 3,8 milyon’a, 2020 sonunda ise 6,7 milyona çıkacak.

Top Post Ad

Below Post Ad