Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

BBC Earth ile uzaya gidiyoruz

Belgesel düşkünlerini yer altı dünyası, hayvanlar alemi ve doğal hayatın en ilginç ve özel anları ile buluşturan BBC Earth, şimdi de uzayın derinliklerini keşfe davet ediyor. 


Eylül ayında ekranlara gelecek “Horizon: Hayata Dönen Plüton” belgeseli, güneş sisteminin en uzak gezegeninde gerçekleştirilen inanılmaz keşifleri, bilim insanlarının kendi anlatımlarıyla ele alıyor. “Anomali: Uzayda Bermuda Üçgeni” belgeseli ise seyricilerini uzayın heyecan verici gizemini çözmeye çağırıyor.  



Horizon: Hayata Dönen Plüton 
Yapım, Plüton'un güneş sisteminin kıyısındaki bir buz küresiyken, uzaylı yaşam formunun var olabileceği bir gezegene dönüşünün inanılmaz hikâyesini konu alıyor. 1930'da keşfedilen Plüton ve beş uydusu dünyadan 5,6 milyar kilometre uzakta yer alıyor. 

Belgesel, onlarca yıldır hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz Plüton’a gönderilen Yeni Ufuklar uzay aracı tarafından yapılan inanılmaz keşifleri, bilim insanlarının kendi ağzından anlatımıyla ekranlara taşıyor. Yapım, 20 Eylül Pazar günü saat 21:45’de BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.  

Anomali: Uzayda Bermuda Üçgeni 
Uzayın heyecan verici ve karmaşık esrarını bilimsel bir mercek ile keşfetmeye hazırlanın. Yerden 200 kilometre yukarıda büyüleyici bir gizem saklı ve Uluslararası Uzay İstasyonu onun içinden geçerken garip şeyler olmaya başlıyor; astronotlar gözleri önünde yanıp sönen ışıklar görüyor, uydular kontrolden çıkıyor. 

Şimdi bu alan büyüyor ve yoğunlaşıyor. Bunun sadece uzaydaki araştırmalar için değil, yeryüzündeki yaşam için de felaketlere yol açacak potansiyel etkileri var. Dünyamıza her gün daha da yaklaşan bu gizeminin büyüleyici hikâyesi 27 Eylül Pazar günü saat 21:50’de BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak. 

BBC Earth’te Eylül’de öne çıkan iki diğer yapımsa şehir hayatından kaçıp doğa ile iç içe yaşayan insanların ilginç hikayelerini ele alan “Ben Fogle: Vahşi Yaşama Dönüş” ve doğa olaylarının ne kadar yıkıcı ve kudretli olabileceğini olağanüstü karelerle anlatan “Dünyanın En Şiddetli Hava Koşulları: Kameraya Yakalananlar”… 

Ben Fogle: Vahşi Yaşama Dönüş (2x6) 
Maceracı Ben Fogle, modern yaşamın koşuşturmacasına sırt çeviren ve dünyanın en ücra köşelerinde yeni hayat kuran insanları yeniden ziyaret ediyor. Kanada yabanında boz ayı rehberliği yapan eski savaş muhabiri için işler nasıl gidiyor? 

Ya da Georgia bataklıklarında orman Tarzan’ına dönüşen eski şehir işçisi için? Peki geçirdiği trajik kazadan sonra Avustralya'da hortumların en çok görüldüğü bölgesine taşınan adam? Ben, onlarla ilk karşılaştığından bu yana yaşadıkları zorlukları dinleyip bu dikkat çeken karakterlerin hayatındaki değişimleri öğreniyor. Yapım, 23 Eylül Çarşamba günü saat 22:00’de BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.  

Dünya'nın En Şiddetli Hava Koşulları: Kameraya Yakalananlar (3X1) 
Program, yurtdışında yaşayan veya tatil yapan İngilizlerin filme aldığı, dünyanın en şiddetli hava olaylarının inanılmaz hikâyelerini ve dehşet verici görüntülerini içeriyor. 

Bu sezon rekor kıran bir siklonun Güney Pasifik adalarını yerle bir edişi, yıkıcı bir felakete yol açan bir yanardağ patlaması ve ABD’yi vuran Sandy Kasırgası'nın korkunç etkileri ekrana geliyor. 

Gezegenimizin olağanüstü hava olaylarına yakalanan insanların kamera ya da telefon çekimleri ile gerçek hayat deneyimlerinin yansıtıldığı yapım, 4 Eylül Cuma günü saat 22:00’de BBC Earth ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

Top Post Ad

Below Post Ad