Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Philips OLED+ Daha Güçlü 5.Nesil Yapay Zeka Çoklu Görüntü İşleme Motoruyla Satışa Sunuluyor

Philips OLED+986 ve OLED+936 modelleri, geliştirilmiş yapay zeka özellikleriyle görüntü kalitesi çıtasını daha da üst düzeye çıkardı. 

 

Yapay Zeka Özellikli Çoklu Görüntü Motoru 5.nesil P5, geliştirilmiş yapay zeka performansı ve olağanüstü görüntü kalitesi için özel olarak tasarlandı. 

 


• Dört taraflı Ambilight teknolojisi ve Yapay Zekalı 5.nesil Görüntü Kalitesinin birleşimi, izleyicilere etkileyici bir seyir deneyimi yaşatacak. 
 
• Yeni yüksek performanslı yüzde 20 daha yüksek parlaklık kapasiteli OLED panelleri sayesinde görüntüler üstün kontrastlı, ayna gibi parlak renklendirmeli ve çok detaylı. 
• Benzersiz ‘anti-burn-in teknolojisi”, serinin amiral gemisi OLED modellerinin ekranlarını koruyor. 
 
• ‘İçerik Sınıflandırma’ özelliğine eklenen yapay zeka sayesinde film içeriği otomatik olarak algılanıyor ve görüntü detayları içeriklere göre ayarlanıyor. 
• Ambient Intelligence, görüntü kalitesini iyileştirmek amacıyla yapay zeka ve ışık sensörünü devreye sokuyor.
• Modelde AI Machine Learning Sharpness, AI Smart Bit Enhancement 2.0 ve Perfect Natural Reality özellikleri de bulunuyor.
• HDR 10+ Adaptive özelliği bukunmaktadır- HDR 10+ verisi kullanarak içerikleri sahne bazında ortama göre iyileştiriyor. 
• Fast Motion Clarity Modu – Ultra gerçekçi pürüzsüz hareket ve daha net bir görüntü için 120Hz siyah ekran eklentisini kullanıyor. 
• VRR & LOW Latency de dahil edilmiş olan HDMI 2.1 sayesinde oyunseverler daha sürükleyici bir oyun deneyimi yaşıyor. 
• Calman Ready özelliğiyle, televizyondaki renkler endüstrinin kabul ettiği mutlak renk doğruluğuna ulaşıyor. 
 
2021 model OLED+’ler Philips’in en güçlü görüntü işleme teknolojisi olan 5.Nesil Çoklu Akıllı Görüntü işleme Motoru’na sahip. Çoklu 5.nesil P5 çipi, AI Smart Bit Enhancement 2.0 ve AI Machine Learn Sharpness özelliklerine ‘Film Detection Modu’nu da içeren AI Content Classification da ekledi. 
 
Yeni OLED+ setlerinin her ikisi de benzersiz dört taraflı Ambilight teknolojisini, 5. Nesil P5'in üstün görüntü kalitesiyle birleştirerek kullanıcılarına sürükleyici bir seyir deneyimi sunmak amacıyla özel olarak tasarlandı. 
 
Yeni setler Emisyon Katmanı ve Mikro Lens Dizisini de içeren son model yüksek performanslı OLED panelleriyle yüzde 20 artırılmış parlaklık sunuyor. 
 
 5.nesil P5, son model OLED panelleri ve Ambilight’ın birleşimi OLED+ TV’lerde; olağanüstü kontrast, parlak renklendirme, tüm açık ve koyu sahnelerde daha detaylı, net, gerçekçi ve doğal renkler, gerçek cilt tonları ve sahneler arası daha hızlı ve gerçekçi geçişler sunuyor. 
 
Philips TV’nin geliştirilmiş yapay zeka fonksiyonu hali hazırda çok başarılı olan yapay zeka performansına eklenen çiple, 2021 OLED setlerinde daha da güçlendirildi. 
 
AI Content Classification özelliğine eklenen ‘Film Detection modu ve ‘Ambient Intelligence’ 2021 modellerinde yeni olan bir başka özellik. Film Detection sayesinde 5.nesil P5 otomatik olarak filmleri ayrıştırarak izleyicisine ‘Filmmaker’ ya da ‘Sinema Modu’ arasında geçiş yapma olanağı sağlıyor. 
 
Ambient Intelligence; yeni bir ölçülendirme kullanarak hem SDR hem HDR içeriklerin sunumunda kontrastı daha da iyileştiriyor. Böylelikle, HLG, HDR10 & HDR10+ ve hatta Doly Bright Modu - Dolby Vision içeriklerine daha iyi bir HDR performansı kazandıyor.
 
Yeni OLED+ setlerinde sunulan HDR10+ Adaptive özelliği; HDR+10’un dinamik üstverilerini gerçek zamanlı ortama uygun ışıklandırma yaratmak amacıyla parlaklık ve canlılık seviyesini iyileştiriyor. 
 
Bu şekilde doğadaki canlı renkler ve koyu renk sahnelerdeki detaylar çok daha net bir şekilde görüntüleniyor. 
 
AI Machine Learning Sharpness özelliği; görüntünün tamamına bir netlik ayarı/seviyesi uygulamak yerine, görüntü içerisinde "yerel" keskinlik geliştirmeleri uyguluyor. 
 
AI Smart Bit Enhancement 2.0 Özelliği; zayıf kaynaklı içeriklerden gelen görüntü kaybını önlüyor. Ekstra işleme gücü uygulayarak, görüntü kaybının meydana geldiği bölümlerde 8 bit videoyu yaklaşık 14 bit hassasiyete kadar genişletiyor. 
 
Bu sayede görüntünün diğer bölümlerinde ayrıntı kaybı olmadan daha yumuşak geçişler sağlanıyor. 2021 model OLED+’ler pazarda yüksek performanslı OLED panellerin ekranlarını korumak amacıyla benzersiz ‘anti-burn-in’ teknolojisini uygulayan tek marka. 
 
‘Anti-burn-in’ teknolojisi, statik içeriği çok doğru bir şekilde algılamak için 32400 bölgeden oluşan bölgeyi tarayan, yanmayı önlemek için yerel ışık çıkışının yoğunluğunu kademeli olarak azaltan geliştirilmiş bir logo algılama arşivi kullanıyor. 
 
 Philips TV’nin kullandığı bu sistem sayesinde yanma problemi logo ve oyun içeriği gibi statik görüntülerde %95 oranında azalıyor. 
 
Fast Motion Clarity özelliği sayesinde, sahneler arası geçişler daha yumuşak ve gerçekçi hale geliyor. Genellikle 50Hz olan gerçek ekran yenileme, bu modellerde 100Hz’ye çıkartılarak ışık titremeleri de iyileştirildi. 
 
Bir görüntüden diğerine aşamalı bir geçiş sağlarken, 120 Hz siyah ekran eklemesini kullanarak ‘sample & hold’ hareketinin ekranı bulanıklaştırmasına engel oluyor ve 120Hz Siyah ekranı araya sokarak etkin bir tarama işlevini aktifleştiriyor.  
 

 2021 Philips OLED+ Fast Motion Clarity 4 seçenekte (Kapalı, MIN, MID, MAX) olmak üzere sunuluyor.

 
 2021 OLED+ setler HDMI 2.1’in de TV’ye dahil olmasıyla oyunseverler için e-arc, 4K içeriği 48Hz’den 120Hz’ye çok hızlı bir şekilde artıran VRR, Freesync Premium Pro ve Auto Iatency Mod’a eklenmiş olan Auto Game eklentileriyle birebir. Philips’in OLED+’lar 11ms’lik gibi çok kısa bir gecikme süresiyle pazardaki en hızlı OLED TV’ler arasında yer alıyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad