Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Türkiye’nin Avrupa Patent Lideri Vestel oldu

Vestel, Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretimini küresel ölçekte tescillemeye devam ediyor. 
 


2021 yılında Türkiye’den Avrupa Patent Belgesi alan şirketler arasında Vestel birinci oldu. 
 
Vestel, 2021 yılında Avrupa Patent Ofisinden Avrupa Patent Belgesi (EP) alan Türk şirketleri arasında liderlik koltuğuna oturdu. 


 
Yıl içinde en çok Avrupa Patent (EP) belgesi alan Türk şirketi olan Vestel, geniş patent portföyü ile küresel ticaretteki rekabet gücüne önemli bir katkı sağlayacak. 
 
2017 yılında da Avrupa Patent Ofisi’ne yaptığı patent başvurularıyla o dönem en çok patent başvurusu yapan ilk 50 şirket arasına girmişti. 
 
Vestel’in Türkiye’de en çok Ar-Ge yatırımı yapan şirketlerin başında geldiğine dikkat çeken Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Teknoloji büyük bir hızla ilerliyor. Gelişmeleri yakından takip etmek, çok hızlı ve doğru aksiyon almak, Ar-Ge yatırımlarını artırmak önem taşıyor. Ar-Ge, şirketimizin yol göstericisi. 
 
Dünyanın farklı bölgelerinde uluslararası standartların ötesinde çalışan 1500 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Bu ekiplerimizin başarısı ödüllerle tescillendiği gibi, ihracat şampiyonluğumuzun da temelini oluşturuyor. 
 
23 yıldır sektörümüzün ihracat şampiyonu olmamız rastlantı değil. İhracatımızın önemli bir bölümünü oluşturan Avrupa’daki rekabet gücümüzü, Ar-Ge’ye dayalı teknoloji üretimimizden alıyoruz. 
 
Yeni dönemde de Avrupa ve ABD’deki gelişmeleri yakından izleyerek, güçlü bir patent portföyü oluşturmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.  
 
Vestel SEP lisans programına katılan ilk ve tek Türk şirketi 
Teknoloji sektöründeki patentler arasında önemli bir yere sahip SEP’ler (Standarda Esas Patenler) teknoloji standartlarında tüm endüstri tarafından kullanılması zorunlu olan patentlerdir.
 
Vestel, görüntü sıkıştırma teknolojisi ile ilgili dünyada en itibarlı ve geniş katılımlı lisans programlarından biri olan Mpeg LA‘in lisans programında Standarda Esas Patent (SEP)’i ile patent sahibi olarak yer alan tek Türk şirketi. 
 
Vestel’in görüntü sıkıştırma teknolojisinde Standarda Esas Patent (SEP) olarak tescillenmiş başka patentleri de bulunuyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad