Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Türksat 5B dünyaya açılıyor

Dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2022’ye yerli ve milli ürünleriyle katılan Türksat AŞ'nin stant açılışını, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan gerçekleştirdi. 
 

 Satellite 2022 Fuarı, dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getirdi. 
 
Otuz yılı aşkın süredir uydu teknolojileri endüstrisinden üst düzey yöneticileri, mühendisleri, hükümet yetkilileri ve ticari müşterilerini bir araya getirerek sektörün sorunlarına ortak çözümler aranan etkinlikte, bu yıl dijitalleşme ve yenilikçilik çağında endüstrinin geleceği ve yeni iş fırsatları tartışılıyor. 


 
Trilyon dolar büyüklüğündeki sektörün en önemli oyuncularının buluştuğu fuara Türksat, TUSAŞ ve Profen ile birlikte stant açarak katıldı.  
 
Uydu teknolojilerinde bağımsızlığımızı artıracaklar" 
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Türkiye standının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uzay teknolojilerinde geldiği aşamanın kendilerini sevindirdiğini söyledi. 
 
Türkiye'nin kendi uydusunu ve yer istasyonunu yapması yönünde güzel adımlar atıldığını aktaran Mercan, "Bir ülke teknolojide ve haberleşmede başka ülkelere ne kadar az bağımlıysa o kadar etkili oluyor." dedi. 
 
Mercan, Türk firmalarının çalışmalarını heyecan ve gururla takip ettiklerini belirterek, "İnşallah çok daha ileri noktalara gelecekler, ihracatlarını, yurt dışındaki pazarlarını ve bizim uydu teknolojilerinde bağımsızlığımızı artıracaklar." diye konuştu.  
 
Türksat 5B dünyaya açılıyor 
Türksat, fuarda araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve şirket tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan HidrON, TerrON ve AerON ve taşınabilir Manpack çözümü MicrON ile yer aldı. 
 
Türksat, geçen yıl hizmete giren 5'inci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A ve bu yıl yaz aylarında hizmete girecek Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler de gerçekleştirecek. 
 
Türksat, özellikle yerli ve milli ürünleriyle hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimle ülke dışında gerçekleştireceği yeni projelerle sınırları aşmayı planlıyor.turksat
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad