Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

SONY Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2023

Dünya Fotoğraf Organizasyonu, 2023 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri için jüri kadrosunu, yeni ödülleri ve sergilenen eserleri açıklamaktan mutluluk duyuyor. 
 

Bu sene organizasyonda Birleşmiş Milletler’in Çevresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni desteklemek amacıyla oluşturulmuş 5.000 dolarlık bir ödül ve aynı zamanda Yılın Fotoğrafçısına Londra’da özel solo sunum imkânı sunuluyor. 
 


Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2023 sergisi 14 Nisan- 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Somerset House, Londra'ya geri dönüyor. 2022 sergisi, Ödüllerin Museum of Photographic Arts, San Diego, California'daki (8 Ekim 2022- 19 Mart 2023) ve Open Eye Gallery, Liverpool, İngiltere'de (10 Kasım - 11 Aralık 2022) düzenlenen ilk sunumları da dahil olmak üzere uluslararası seyahat etmeye devam ediyor. 
 
Dünyanın en büyük ve en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olan ve 16. yılını kutlayan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, dünyanın dört bir yanından en iyi çağdaş fotoğrafçılığı destekliyor ve katılımcı fotoğrafçılara uluslararası görünürlük ve kariyer geliştirme fırsatları sunuyor. 
 
Sony, fotoğraf kültürünün sürekli gelişimine yardımcı olmak için günümüzün yeteneklerine küresel bir platform sunarak Ödüller’i destekliyor. 
 
Ödüller, fotoğrafçılara tamamen ücretsiz bir şekilde sektör lideri jüri üyeleri tarafından isimsiz olarak değerlendirilme imkânı sunuyor. 2023 JÜRİLERİ Bu yılki jüri, çeşitli fotoğraf geçmişleri ve uygulamalardan oluşan geniş bir bilgi ve uzmanlıktan oluşuyor:  
 
Profesyonel Yarışma 
 ▪ Mariama Attah, Open Eye Gallery Sergi Başkanı, Liverpool, Birleşik Krallık ▪ Tandazani Dhlakama, Asistan Küratör at Zeitz MOCAA, Cape Town, Güney Afrika ▪ Elisa Medde, Genel Yayın Yönetmeni, FOAM Magazine, Hollanda ▪ Ioana Mello, Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Editörü; Yönetici Üye, FotoRio, Brezilya ▪ Sujong Song, Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Editörü; Kurucu Ortak, Seul Ay Festivali, Kore Cumhuriyeti ▪ Mike Trow, Bağımsız Küratör ve Fotoğraf Editörü ve Jüri Başkanı  
 
Açık ve Gençlik Yarışmaları 
 Eric Schlosser, Art Director, Tbilisi Art Fair, Georgia Öğrenci Yarışması Eliza Williams, Editor, Creative Review, UK 2023 Yılında Yeni Kategoriler Sürdürülebilirlik Ödülü Bu yıl Dünya Fotoğraf Organizasyonu, Birleşmiş Milletler ‘in çevresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden birini öne çıkaran hikayeleri, insanları ve kuruluşları tanıyan yepyeni bir ödül veriyor. 
 
Yarışmacılar, iklim değişikliği tasvirleri, ekolojik teknolojiler ya da bir fark yaratmak için çalışan birey ve grupların bir kutlaması gibi konularla yarışmaya katılım gösterebiliyor. 
 
Sürdürülebilirlik Ödülü kazanan yarışmacı, Londra'daki Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinin bir parçası olarak projesini sunma imkânı bulurken, 5.000 dolarlık nakit ödülün de sahibi oluyor. Profesyonel kategorisinden yarışmaya katılan tüm fotoğrafçılar bu ödülü kazanma şansını yakalıyor.
 
Yılın Fotoğrafçısı Bireysel Sunum 
 
2023 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nde “Yılın Fotoğrafçısı” ünvanını kazanacak olan yarışmacı, 25.000 dolarlık nakit ödül, bir dizi Sony dijital görüntüleme ekipmanı, Sony Dünya Fotoğrafçılık sergisi ve kitabına ek olarak,
 
 Sony Dünya Fotoğrafçılık Londra sergisinde bireysel sunum yapma imkânı yakalıyor. Bu fırsat ile yarışmacılar, kazanan projelerini daha da geliştirme, yepyeni bir çalışma sergileme ve daha güçlü bir görünürlük kazanıyor. 
 
Bu sunumlardan ilki, 2022 Yılı Fotoğrafçısı Adam Ferguson'un (Avustralya) çalışmasına ithaf edilecek ve Nisan 2023'te Somerset House'daki sergide yer alacak.  
 
Gençlik Yarışması Formatı 
 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2023, Gençlik yarışmasına yeni bir format getirerek, yarışmayı 19 yaşın altındaki herkese açıyor ve katılımcıları “Your Everyday” temasıyla ilgili en fazla üç resim göndermeye davet ediyor. Jüri, Yılın Genç Fotoğrafçısı unvanı için yarışmaya devam edecek 10 fotoğrafçıdan oluşan bir kısa liste seçecek.  
 
2023 SERGİ TARİHLERİ VE 2022 ULUSLARARASI TUR TARİHLERİ 
 
2023'te Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisi, 14 Nisan- 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Londra'daki Somerset House'da açılıyor. Londra sergisinin ve Tokyo'daki sunumun ardından, Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2022 sergisi çeşitli uluslararası mekanları gezmeye devam ediyor: 
 
- Lenzburg, İsviçre, Fotofestival Lenzburg, 27 Ağustos- 2 Ekim 2022 
- Milano, İtalya, Fondazione Stelline, 14 Eylül- 30 Ekim 2022 
- Buenos Aires, Arjantin, artexarte, 27 Eylül- 23 Ekim 2022 
- San Diego, ABD, Museum of Photographic Arts, 8 Ekim 2022- 19 Mart 2023 
- Berlin, Almanya, Willy-Brandt-Haus, 21 Ekim 2022- 15 Ocak 2023 
- Liverpool, Birleşik Krallık, Open Eye, 10 Kasım – 11 Aralık 2022 Ek mekan detayları Dünya Fotoğraf Organizasyonu web sitesinde yer alıyor.  
 
2023 ÖDÜLLERİ VE SON TARİHLERİ 
 
Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 1 Haziran 2022'de başladı. Yarışmanın tamamı ve kategori açıklamaları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ödüller’in dört kategorisi için son tarihler: 
 
Profesyonel: 13 Ocak 2023, 13:00 GMT 
Açık: 6 Ocak 2023, 13:00 GMT 
Öğrenci: 30 Kasım 2022, 13:00 GMT 
Gençlik: 6 Ocak 2023, 13:00 GMT 
 
Profesyonel, Açık, Gençlik ve Öğrenci yarışmalarının tüm kategori kazananları Sony'den dijital görüntüleme ekipmanı ödülü kazanıyor. Ayrıca, Yılın Fotoğrafçısı 25.000 ABD Doları (USD) ve Yılın Açık Fotoğrafçısı 5.000 ABD Doları (USD) tutarında nakit ödülün sahibi oluyor. 
 
Kazanan ve kısa listeye kalan tüm fotoğrafçıların çalışmaları, Londra'daki yıllık Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinde sergilenecek ve ardından uluslararası bir turneye çıkacak. Kazanan resimler ayrıca yıllık Ödüller kitabında yer alacak. Genel kazananlar 13 Nisan 2023'te açıklanacak.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad