Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TURKSAT 4A 2011 FIRLATILACAK

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay, 2011'de uzaya fırlatılması planlanan TÜRKSAT 4A uydusu için ihale sürecini başlattıklarını belirterek, ''Bu yıl sonunda uydunun üretime başlanmasını planlıyoruz'' dedi.

Dalbay, yaptığı açıklamada, TÜRKSAT 4A uydusunun yapım ihalesi sürecinde bu ay sonuna kadar potansiyel üretici firmalara nasıl bir uydu istediklerine ilişkin ön şartname göndereceklerini söyledi.

Uydu üreticisi firmaların 1,5 ay içinde çalışmalarını tamamlayarak görüş bildireceğini anlatan Dalbay, şöyle konuştu:
''Biz de onların dosyalarını inceleyeceğiz ve üretici firmaları teklif vermeye çağıracağız. TÜRKSAT 4A'nın yapımı için 2,5 ay sonunda sözleşmeyi imzalamış olmayı ve bu yıl sonunda uydunun üretime başlanmasını planlıyoruz. Yapım ihalesinin sözleşmesini imzaladıktan hemen sonra uydunun fırlatılması işi için ihaleye çıkacağız. Daha önce yapım işi ile fırlatma işini beraber ihaleye çıkıyorduk ve üretici firma fırlatma ihalesine üzerine kar marjını koyarak kendisi çıkıyordu. Artık kendimizi bu ihaleyi yapabilecek nitelikte görüyoruz. 2011 yılının sonunda TÜRKSAT 4A uydusunu uzaya fırlatmış olmayı hedefliyoruz.'' TÜRKSAT 4A uydusunun kapasitesinin, TÜRKSAT 3A uydusundan yüzde 10 daha fazla olmasını amaçladıklarını belirten Dalbay, şunları kaydetti:

''Ayrıca TÜRKSAT 4A'da, TÜRKSAT 3A'dan farklı olarak hava hareketlerinin ve bulut yoğunluğunun fazla olduğu ekvator bölgesindeki ülkelerde yayın yapılamasına imkan verecek ''C bant'' dediğimiz bir özellik olacak. ''C bant'' ile TÜRKSAT 4A uydusunun kapsama alanına girecek olan Afrika'nın ekvator bölgesindeki ülkelerine de yüksek kalitede televizyon yayını yapılabilecek. Böylece, TÜRKSAT 4A'nın uzaya fırlatılmasıyla uydularımız Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Çin'den sonra Afrika kıtasının da tamamını kapsamış olacak.daha fazla detay turksat web sitesinde

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad