Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

GÖKTÜRK-2 UYDUSU YOLA ÇIKTI

GÖKTÜRK-2 Uydusu'nun fırlatma öncesi uğurlama töreni, TUSAŞ Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Bakan Ergün, törende yaptığı konuşmada, 7,5 metre görüntü çözünürlüğüne sahip ilk milli yer gözlem uydusu olan RASAT'ın 2011 yılının sonlarında uzaya başarıyla gönderildiğini, bugüne kadar Türkiye'nin yüzde 98'inin RASAT Uydusu'ndan alınan görüntülerle kapsandığını söyledi.

Şimdi ise 2,5 metre gibi yüksek çözünürlüklü GÖKTÜRK-2 Uydusu'nun uzaya gönderilmesi için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Bakan Ergün, bu uydu ile dünyanın her yerinden görüntü alınabileceğini vurguladı.

 GÖKTÜRK-2 Uydusu'nun Aralık ayı içinde uzaya fırlatılmış olacağını ve Aralık sonuna kadar da uydudan ilk görüntülerin alınacağını kaydeden Ergün, uydunun proje maliyetinin 140 milyon lira olduğunu ifade etti.

Uydunun özellikle askeri alanda kullanılacağını anlatan Ergün, elde edilen görüntülerin sivil alanlarda da önemli işlevler göreceğini belirtti. Bu projenin uydu teknolojileri, uçuş, bilgisayar ve yazılımları, yer istasyonu yazılımları, optik tasarım kabiliyeti gibi alanlarda Türkiye'nin birikimine şimdiden çok büyük katkılar sağladığını vurgulayan Ergün, bu projeyle birlikte milli modüller ve yazılımlar kullanarak artık yüksek çözünürlüğe sahip bir uydunun görüntüleme, görüntü depolama ve görüntü indirme işlevlerini yapacak teknolojilere sahip olunduğuna dikkati çekti. 

 Ergün, uydu teknolojilerinde önümüzdeki dönem için hedeflerinin gelişmiş ülkelerdeki uydularda olduğu gibi 20 santimetreye kadar çözünürlüğe sahip uydular geliştirmek ve bunları fırlatmak olacağını söyledi.

GÖKTÜRK-2 UYDUSU Göktürk-2 projesi kapsamında, uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve altyapı geliştirilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uydu görüntü ihtiyaçları ile diğer kamu ve kuruluşların gözlem ve araştırma ihtiyaçlarının milli imkan ve yeteneklerle karşılanması hedefleniyor. Göktürk-2 uydusu güneşe eş zamanlı yörüngede 700 kilometre uzaklıkta faaliyet gösterecek.

Dünya'nın çevresinde 98 dakikada tur atacak uydu, dünyanın her yerinden görüntü alabilecek. Ağırlığı 409 kilogram olan uydunun görüntü çözünürlüğü 2,5 metre olacak. GÖKTÜRK-2 Uydusu, Çin'de Gobi Çölü'ndeki Jiuquan Uzay Üssü'nden fırlatılacak. ''.SABAH

Top Post Ad

Below Post Ad