Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

GÖKTÜRK-2 UYDUSU DÜNYAYI TARIYOR

Yerli keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2, dünyanın çeşitli bölgelerinden görüntüleme yapmaya devam ediyor. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü ilk yerli keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2, yaklaşık 2 yılda, 10 bininci turunu attı. 

Uzaya 18 Aralık 2012 yılında gönderilen Göktürk-2 ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Ankara Ahlatlıbel'deki Keşif Uydu Tabur Komutanlığından yaklaşık 4 bin kez iletişim kuruldu ve 4 bin 800 adetten fazla görüntüleme yapıldı. Yerli uydu ile dünyanın çeşitli bölgelerinden görüntüleme yapılarak 9 milyon 850 bin kilometrekarelik alan kapsandı. 

Kapsanan alanın 1 milyon 650 bin kilometrekarelik kısmı Türkiye'de bulunuyor. Göktürk-2 uydusu yer yüzeyinden 685 kilometre yükseklikteki yörüngesinde dünya etrafındaki bir turunu 98 dakikada tamamlıyor. Uydu ile gündüz ve gece olmak üzere 2 periyotta ve toplamda 5-6 defa değişken sürelerde iletişim kuruluyor. 

Göktürk-2 uydusu, spot, geniş alan, şerit ve stereo görüntüleme kabiliyetleri ile dünyanın her yerinden görüntü alma ve iletişim konisi içinde yer istasyonuna aktarma kabiliyetine sahip. Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen Göktürk-2 uydusu ile dünya üzerindeki herhangi bir noktanın görüntülenmesi hususunda herhangi bir uluslararası kısıtlama bulunmuyor. 

Uydu, yaklaşık 640 kilometre uzunluğunda ve 20 kilometre genişliğinde bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebilecek kapasitede yüksek hızlı bir veri haberleşmesine sahip. Yerli imkanlarla geliştirilen uçuş bilgisayarları ve yazılımları kullanan Göktürk-2 uydusunun sağlık verileri, planlanan ömür değeri çerçevesinde normal seviyelerde seyrediyor.akşam
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad