Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TÜRKSAT 4K ULTRA HD YAYINA BAŞLADI

Ülkemizin Teknoloji devi Türksat A.Ş., uydu teknolojilerinde bir ilke daha öncülük yaptı ve 4K Ultra HD TV test yayınına başladı. 

Mardin, Zeugma ve Nemrut görüntüleri, İstanbul’da 26 - 30 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan MÜSİAD High-Tech Port Fuarı’nda Türksat standında ziyaretçilere sergilenecek. 

4K Ultra HD televizyon ve uydu alıcıları, şu ana kadar, teknoloji marketlerinde satışa sunuluyor. Ultra HD yayınların 2015 yılından itibaren ciddi oranda artacağı bekleniyor. UEFA Euro 2016’da maç yayınlarının Ultra HD 4K olarak yayınlanması hedefleniyor. 

4K Ultra HD TV test yayını, HEVC (H265) destekleyen, uydu alıcılı 4K Ultra HD televizyonlarda, 12123 MHz frekans, Yatay (Horizontal) polarizasyon, 15.000 Sembol Oranı, FEC:3/4 parametreleriyle izlenebilmektedir.
 
Televizyonunuz KGS Uyumlu Olsun Türksat uyduları üzerinden hâlihazırda 500’ün üzerinde TV kanalı yayınlanıyor. Bu kanalların 70’i HD kalitede yayın yapıyor. Türksat tarafından geliştirilen Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (KGS) uyumlu uydu alıcılarında televizyon frekansları otomatik olarak güncelleniyor. 

Yeni uydu alıcısı veya uydu alıcılı televizyon alacakların Türksat KGS uyumlu ürünleri tercih etmesi tavsiye ediliyor. Hızla yaygınlaşan Türksat KGS uyumlu ürünlerin listesine http://www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi adresinden ulaşılabilir.

Top Post Ad

Below Post Ad