Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TÜRKSAT 6A YERLİ HABERLEŞME UYDUSU PROJESİNDE İMZA AŞAMASINA GELİNDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: "Türksat-6A yerli haberleşme uydusu projesinde imza aşamasına gelindi. 

Türksat-6A uydusu, Türkiye'nin gurur kaynağı olacak ve uzay alanındaki diğer çalışmaların da önünü açacak" "Uzay teknolojileri ile ilgili Türkiye'nin dünya devleri arasında bulunduğunu tescilleyecek Türksat-6A sayesinde Türkiye, haberleşme alanında teknoloji talep eden değil, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelecek" 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlık öncülüğünde başlatılan Türksat-6A yerli haberleşme uydusu projesinde imza aşamasına gelindiğini, Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzanın bu ay içinde atılacağını bildirdi. 

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, yerli mühendislik imkanları ile geliştirilip üretilecek Türksat-6A Yerli Haberleşme Uydusu için proje yöneticisi ve yürütücü kurumlarla 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen bütçe panelinin sonlandığını ve proje bütçesinin son haline getirildiğini belirtti. 

Alınan karara göre proje bütçesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından karşılanacağını ifade eden Bakan Elvan, projede imzanın bu ay içerisinde atılacağını söyledi. 

Uzay filosuna ''made in Turkey'' damgası Türksat-6A ile ilgili sürece ilişkin bilgi veren Bakan Elvan, "42 derece doğu yörüngesinde işletilecek Türksat-6A yerli haberleşme uydusunun tüm üretimi Türkiye'de yapılacak, entegrasyon ve ihtiyaç duyulan tüm testleri Ankara'da kurulan uydu montaj entegrasyon ve test merkezinde gerçekleştirilecek. 

Türksat-6A uydusu, Türkiye'nin gurur kaynağı olacak ve uzay alanındaki diğer çalışmaların da önünü açacak" diye konuştu. - "İlk yerli haberleşme uydumuz olacak" Uydunun tasarımı ve üzerindeki kontrol yazılımının tamamen yerli olacağını vurgulayan Lütfi Elvan, "Uzay teknolojileri ile ilgili Türkiye'nin dünya devleri arasında bulunduğunu tescilleyecek ilk yerli haberleşme uydumuz Türksat-6A birçok bakımdan önem taşıyor. 

Yerli uydu sayesinde haberleşme alanında Türkiye, teknoloji talep eden değil, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelecek" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında bulunan Milli Haberleşme Uydusu Üretimi Projesi ile Türkiye, kendi haberleşme uydularını üreten sayılı ülkeler arasında yerini alacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: "Türksat-6A yerli haberleşme uydusu projesinde imza aşamasına gelindi. İmza bu ay içinde atılacak" "Türksat-6A uydusu, Türkiye'nin gurur kaynağı olacak ve uzay alanındaki diğer çalışmaların da önünü açacak" "Uzay teknolojileri ile ilgili Türkiye'nin dünya devleri arasında bulunduğunu tescilleyecek Türksat-6A sayesinde Türkiye, haberleşme alanında teknoloji talep eden değil, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelecek" 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlık öncülüğünde başlatılan Türksat-6A yerli haberleşme uydusu projesinde imza aşamasına gelindiğini, Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzanın bu ay içinde atılacağını bildirdi. Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, yerli mühendislik imkanları ile geliştirilip üretilecek Türksat-6A Yerli Haberleşme Uydusu için proje yöneticisi ve yürütücü kurumlarla 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen bütçe panelinin sonlandığını ve proje bütçesinin son haline getirildiğini belirtti. 

Alınan karara göre proje bütçesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından karşılanacağını ifade eden Bakan Elvan, projede imzanın bu ay içerisinde atılacağını söyledi. - Uzay filosuna ''made in Turkey'' damgası Türksat-6A ile ilgili sürece ilişkin bilgi veren Bakan Elvan, "42 derece doğu yörüngesinde işletilecek 

Türksat-6A yerli haberleşme uydusunun tüm üretimi Türkiye'de yapılacak, entegrasyon ve ihtiyaç duyulan tüm testleri Ankara'da kurulan uydu montaj entegrasyon ve test merkezinde gerçekleştirilecek. Türksat-6A uydusu, Türkiye'nin gurur kaynağı olacak ve uzay alanındaki diğer çalışmaların da önünü açacak" diye konuştu. 

 - "İlk yerli haberleşme uydumuz olacak" Uydunun tasarımı ve üzerindeki kontrol yazılımının tamamen yerli olacağını vurgulayan Lütfi Elvan, "Uzay teknolojileri ile ilgili Türkiye'nin dünya devleri arasında bulunduğunu tescilleyecek ilk yerli haberleşme uydumuz Türksat-6A birçok bakımdan önem taşıyor. 

Yerli uydu sayesinde haberleşme alanında Türkiye, teknoloji talep eden değil, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelecek" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında bulunan Milli Haberleşme Uydusu Üretimi Projesi ile Türkiye, kendi haberleşme uydularını üreten sayılı ülkeler arasında yerini alacak.

Top Post Ad

Below Post Ad