Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

YEŞİLÇAMIN TÜRK SÜPER KAHRAMANLARI

Teknolojinin hızla gelişmesi, sinema evrenindeki bazı algıları da değiştirdi. Bu gelişim kuşkusuz en çok süper kahraman filmlerinin işine yaradı. 

Günümüz teknolojisi, çizgi roman sayfalarında sıkışıp kalan birçok süper kahramının, beyaz perdeye adım atmasında önemli bir rol üstlendi. Özellikle son birkaç senedir, süper kahraman filmleri inanılmaz bir gelişim gösterdi. Bu alandaki pastanın büyüklüğü, yapımcıları süper kahraman filmleri konusunda teşvik etti. 

Örneğin 2016 yılı içerisinde vizyona girecek olan Batman v Superman filminin, gişede önemli rekorlar kırmasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. İşte Türk süper kahramanlar! Peki, onların Superman’i, Batman’i varda, bizim yok mu? Elbette var. 

1970’li yıllarda, yani yapımcıların telif ve lisans sorunlarıyla boğuşmaya başlamadığı zamanlarda, Türkler de süper kahraman filmi piyasasına girmiş. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri 70’li yılların en iyi süper kahraman filmleriyle baş başa bırakalım.  
 
Binbaşı Tayfun (1968) Yönetmenliğini Tolgay Ziyal’ın yaptığı Binbaşı Tayfun filmi, aslında Kaptan Amerika’nın basit bir Türk versiyonu. Zira filmde yer alan Binbaşı Tayfun’un giydiği kostüm bile Kaptan Amerika’nın kostümüyle keskin farklılıklar içeriyor. 

Filmin kısa bir kesitini bulamadığımız için, Binbaşı Tayfun için hazırlanan posterle yetinmek zorundayız. Bu arada dipnot olarak belirtelim. Binbaşı Tayfun filminde başrolde 70’lerin ünlü isimlerinden Nihat Ziyalan bulunuyor. 


Superman Dönüyor (1979) Yönetmenliğini Kunt Tulgar’ın yaptığı Superman Dönüyor filmi 1979 yılında vizyona girmişti. Superman rolünü Eşref Kolçak’ın üstlendiği yapım, kendine özgü senaryosuyla dikkat çekmişti. Superman Dönüyor filmine ait kısa bir kesite aşağıdan göz atabilirsiniz.  

Bedmen Yarasa Adam (1973) Savaş Eşici tarafından 1973 yılınca çekilen Bedmen Yarasa Adam’ın başrollerinde ise Levent Çakır, Emel Özden ve Altan Günbay yer alıyor. Yeşilçam’da bir zamanlar hayli popüler olan erotik film rüzgarından da nasibini alan Bedmen Yarasa Adam’da, gerçek Batman filmlerinden daha açık sahneler mevcut. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Bedmen Yarasa Adam’ın tanıtım videosuyla baş başa bırakalım.  

3 Dev Adam (1973) Yönetmenliğini T. Fikret Uçak’ın üstlendiği 3 Dev Adam isimli Türk filminin başrollerinde ise Aytekin Akkaya, Yavuz Selekman ve Doğan Tamer yer alıyor. Filmde Örümcek Adam’ı kötü karakter rolünde görürken, The Evil ve Kaptan Amerika’yı ise iyi rollerde görüyoruz. 3 Dev Adam filmi, süper kahramanlara bakış açınızı ciddi anlamda değiştirebilecek bir içeriğe sahip. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri filmden alınma kısa bir kesitle baş başa bırakalım.  


Süper Adam İstanbul’da (1972) 1972 yapımı bir film olan Süper Adam İstanbul’da, aslında Superman’den uyarlanan bir film olarak dikkat çekiyor. Yönetmen koltuğunda Yavuz Yalınkılıç’ın oturduğu filmin başrollerinde ise Hayati Hamzaoğlu, Safiye Yankı, Erdo Vatan ve Metin Yankı bulunuyor.shiftdelete


Top Post Ad

Below Post Ad