Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Netflıx İle Dünyayı Gezmeye Hazır Olun

Kurban Bayramı ile Zafer Bayramı tatillerinin birleşmesiyle pek çok kişi tatil planlarını yaptı, şehirler boşaldı bile. Bir de hiçbir yere gitmeyip bayram tatilini evde geçirenler var… 

Siz de onlardansanız, size bir haberimiz var; dünyayı gezebilirsiniz, hem de oturduğunuz yerde evin dışına adım atmadan. Nasıl mı? Netflix ile! 

Çünkü filmler, diziler ve belgeseller bizi yerkürenin en ücra köşelerine taşıyabilir, dünya turu attırabilir, yabancı kültürlerin kapısını aralayabilir, doğa ve tarih hakkında birçok şey öğrenmemizi sağlayabilir. 

Tek yapmanız gereken televizyonunuzun karşısına geçmek, bilgisayarınızı, tabletinizi veya telefonunuzu ele alıp hangi ülkeye, hangi şehre gitmek ya da ne tür bir macera yaşamak istediğinize karar vermek.

İster nefes kesici belgesellerden yana oyunuzu kullanın, ister heyecanlı diziler veya kültleşmiş filmler seyredin, seçim sizin. Netflix’te sayısız alternatif var. Doğru seçim yapmanızı sağlamak için Netflix, daha önce izlediklerinizden yola çıkarak size çeşitli önerilerde bulunuyor. 

Ne kadar çok yapım izlerseniz, öneriler de o kadar isabetli oluyor. Şimdi lütfen kemerlerinizi bağlayın, ekrana mıhlanmaya hazır olun ve Netflix ile beş kıtada devrialeme çıkmak için şu önerilere bir göz atın: 

Amerika • New York - The Defenders. Uyumayan şehirde aksiyon dolu bir macera yaşamak isteyenler, Marvel'in The Defenders’ı sizin için. Dizinin dört kahramanı Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist’in tek bir amaçları var, New York’u korumak. 
• San Francisco - Girl Boss. Meteliksiz ve asi Sophia internet üzerinden kıyafet satmaya başlayarak bir moda imparatorluğu kuruyor. Ancak yeni hayatına uyum sağlamakta hayli zorlanıyor. Hikaye San Francisco’da geçiyor. 

• Havana – Küba’nın Özgürlük Hikayesi. Netflix orijinal belgeseli Küba’nın tarihine ışık tutuyor. 50’den fazla uzman ve görgü tanığı ülkenin geçmişi anlatıyor, geleceğe dair öngörülerde bulunuyor. Biraz Küba havası almak isteyenlere… 

• Medellin - Narcos. Kolombiya’da çekilen efsanevi Narcos dizisi genç uyuşturucu kralı Pablo Escobar’ın hayat hikayesini anlatıyor. 2. sezon sonunda ölen Escobar’ın ardından ülkede hangi kokain kartellerini başa geçti, neler yaptı? Üçüncü sezon bu sorunun yanıtını veriyor.  

Afrika• Kahire - The Pyramid Code. Hep Mısır piramitlerini görmek isteyip bir türlü fırsat bulamamış olanlar, piramitlerin gizemini, kadim sırları çözmeye çalışan bu belgeseli seyredebilir. Kahire’de nefesiniz kesilecek.

• Johannesburg - Soccer City. Futbol, yoksulluk ve tutku. Güney Afrika ilk Dünya Kupası’na ev sahipliği yaparken beş Güney Afrikalı futbolcu, yaşadıkları zorlukları, verdikleri mücadeleyi i ve sporun kültürel önemini anlatıyor. 

Avrupa • Madrid - Cable Girls. İspanya’da çekilen ile Netflix orijinal dizisi. 1920’lerin Madrid’inde Ulusal Telefon Kurumu’nda çalışan dört kadının hikayesi. Aşk, dostluk ve modern iş yaşamının zorlukları… 

• Marseille - Marseille. Gücün, yolsuzluğun ve kefaretin masalı. Marseille şehrinin belediye başkanı koltuğunu halefine devretmeye hazırlanırken, beklenmedik bir olayın patlak vermesiyle bir savaş başlıyor. 

 • Roma – Roma Tatili. Romantik bir şehir turuna ne dersiniz? 1953 yapımı romantik komedinin başrollerinde Gregory Peck ve Audrey Hepburn (bu rolüyle Oscar aldı) var. Hepburn’ün motosikletinin arkasına atlayıp İtalya’nın başkentini keşfedin. 

• Londra - The Crown. The Crown dünyanın en ünlü adreslerinden ikisi olan Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street'te yaşananları ve 20. yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren büyük olayların arkasındaki yalanları, aşkları ve entrikaları anlatıyor. İki konut, iki mahkeme, bir Taht. Asya 

• Soçi - İkarus. Belgesel, Netflix orijinal yapımı. Bir Rus bilim adamı Soçi Kış Olimpiyatları’nda yarışan onlarca atletin doping kullanmasıyla ilgili ayrıntıları sızdırınca, Amerikalı bir yapımcı kendini büyük bir skandalın içinde buluveriyor. 

• Seul - Okja. Cesur Mija ile tanışın! En iyi arkadaşı, gözü gibi baktığı hayvanı Okja’nın uluslararası şirketler tarafından kaçırılıp yiyeceğe çevrilmemesi için varını yoğunu ortaya koyuyor. Seul’de heyecanlı bir macera. 

• Mumbai - Miss Lovely. 1980’li yıllar, Hindistan’ın Mumbai kenti ve dönemin film endüstrisi… İki kardeş, Vicky ve Sonu hayatlarını beş para etmez filmler çekerek kazanıyorlar… 

• Middle East - War Machine. Halktan destek bulamayan bir savaşı kazanma görevi verilen gururlu general, mücadeleye balıklama dalar; ancak kibrin en zorlu düşmanı olacağının farkında değildir. Afganistan’ın savaş ortamına hicivli bir bakış için Savaş Makinesi’ni izleyin.  

Avustralya • Büyük Set Resifi - Great Barrier Reef. Tehlike altındaki, Avustralya’daki Büyük Set Resifi’ni görmek için suyun altına dalıyoruz. Bu belgeselle büyüleyici su alt dünyasını keşfetmeye hazır olun. 

• Queenstown - Top of the Lake. Sırra kadem basan 12 yaşındaki bir kız bulmaya kendini adayan gözü pek bir kadın dedektif, karanlık sırlar ve Yeni Zelanda’nın olağanüstü doğası bir arada. Uluslararası • Earth’s Natural Wonders. “Bana tek ülke yetmez” diyenler yeryüzünün doğa harikalarını görmek isteyenler bu belgeseli izleyebilir. Everest, Büyük Kanyon, Amazon yağmur ormanları… 

• Işığın Masalları. Bu Netflix orijinal belgeseli sizi ünlü fotoğrafçıların peşine takılıp gezegenimizin doğa harikalarını ve yabancı kültürleri yepyeni bir bakış açısıyla görmeye davet ediyor. Ekran karşısında daha fazla “seyahat etmek” isteyenler; Netflix’te keşfedilmeyi bekleyen çok içerik var ve her ay platforma yeni filmler, diziler ve belgeseller ekleniyor. İstediğiniz yapımları, bilgisayarınıza, tabletinize veya cep telefonunuza indirip istediğiniz zaman, internet bağlantısı olmadan da izleyebilirsiniz.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad