Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Sony Dünyanın yeni 1/2 tipi Exmor R CMOS Sensörlerine Sahip 4K kamera

Sony öncü el tipi modeli PXW-Z280 ile XDCAM profesyonel video kamera yelpazesini genişletiyor. 

Bu yeni model, F12 (59,94p) düzeyinde yüksek bir hassasiyet sunan üç adet 1/2 tipi Exmor R CMOS sensörü, yüksek bir yakınlaştırma oranı ve büyük bir alan derinliği ile modern basın odası için ideal seçenek niteliğinde. Ayrıca 3 çipli sensörler ve 4K 4:2:2 10 bit özelliği, canlı görüntüler ve incelikli bir renk tonlaması sağlıyor. 

Çok yönlü formatlar ve arabirimler getiren gelişmiş ağ özellikleri sayesinde doğrudan canlı yayına geçen iş akışları mümkün oluyor ve bu da bu modeli yayıncılar ve prodüksiyon şirketler için ve ayrıca belgesel çekiminde kullanıma yönelik olarak ideal seçenek haline getiriyor. 


PXW-Z280, gelişmiş Otomatik Yüz Algılama Odaklaması (AF) işlevi gibi yeni özelliklerle kullanımı kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Kullanıcılar insanların yer aldığı sahnelerin çekiminde ideal olan “Yüz Önceliği AF”özelliğini seçebilecek. 

Benzer şekilde, röportaj veya konferans kaydı gibi daha zorlu 4K çekim uygulamaları için yeni kullanıma sunulan “Yalnızca Yüz AF” özelliği tasarlandı ve bu özellik yalnızca belirli bir kişinin yüzünü kaydederek bu kişiyi otomatik olarak net odak içinde tutmayı kolaylaştırıyor. 

17x yakınlaştırma lensi ve uç duraklara sahip üç adet bağımsız kontrol halkası ile hızlı ve hassas ayarlar için odak, yakınlaştırma ve irisi manuel olarak kontrol etmek mümkün olacak. Sony’nin eşsiz Elektronik 

Değişken ND filtresi çekim sırasında ND filtrenin yoğunluğunu değiştirerek daha iyi bir pozlama kontrolü sağlarken çözünürlüğü ve alan derinliğini de koruyor. 

Kamera ayrıca kullanıcıların güzel görüntüler oluşturmasını sağlayan S-Log3’ü ve renk tonlaması ihtiyacını ortadan kaldıran Sony Anında HDR iş akışını destekliyor. PXW-Z280 bunlara ek olarak, güvenli ve sorunsuz bir kablosuz Elektronik Haber Toplama (ENG) iş akışını mümkün kılan gelişmiş ağ özelliklerine sahiptir. 

Sony’nin bulut tabanlı ENG hizmeti “XDCAM air” için geliştirilmiş teknolojiyi temel alan yeni video kamera, yüksek kaliteli yayın içeriğinin Dual Link bağlantısıyla canlı dağıtımı için Sony'nin Hizmet Kalitesini (QoS) kullanıyor. 

Ayrıca, bu model Meta Veri Planlama ve bulut üzerinden uzak bir yayın istasyonundan kameralardaki kayıt ortamındaki kliplere göz atma ve alma işlemlerini gerçekleştiriyor. 

Bununla birlikte kullanıcılara daha büyük bir prodüksiyon esnekliği kazandırmak için entegre Wi-Fi modülü ve Ethernet konektörü sayesinde akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi bir dizi cihazdan hibrit Kablosuz/Kablolu veri aktarımı, uzaktan kontrol ve izleme özelliği sağlanıyor. 

Kurulu iş akışlarını desteklemek için XAVC Intra/Uzun, MPEG HD422, MPEG HD ve DVCAM gibi bir dizi format sunulur. PXW-Z280 aynı zamanda profesyonel kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için farklı arabirimlere sahiptir. 

İsteğe bağlı bir adaptörün eklenmesiyle ortam kaydı için SxS ve SD kartlar kullanılabilir ve böylece kullanıcılar modern yayın ortamlarının gerektirdiği esnekliği elde etmiş oluyor. 

Bağımsız ses seviyesi kadranları ve bağlı bir MI program mikrofonu* ile dört kanallı ses kayıt özelliği, harici giriş sesinin hassas bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. İkili MI yuvası ise aynı anda Sony’nin UWP-D serisi kablosuz mikrofon alıcısı ile kablo kullanmadan bağlantı kurma ve video ışığını kullanma imkanı tanıyor. 

12G-SDI sayesinde tek bir BNC kablosu ile uzun mesafelere 4K 50p / 60p aktarım gerçekleştirilebiliyor.PXW-Z280 video kamera Temmuz 2018’de kullanıma sunulacak. *Mikrofon opsiyonel olarak sunuluyor.
Tags

Top Post Ad

Below Post Ad