Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

TRIMASTER HX Sony’den yepyeni bir monitör markası

Sony, yeni 4K HDR referans monitörü ile birlikte TRIMASTER HX markasını da piyasaya sürüyor. 


BVM-HX310 referans monitörü, 1.000.000:1 kontrast oranıyla 1000 nit’e varan parlaklığa sahip 4K HDR içerik üretiyor. Sony, IBC 2018’de yeni 31 inç Sınıf 1 referans monitörü BVM-HX310’un tanıtımını yaptı. 

Monitör, profesyonel içerik oluşturuculara kritik görüntülerde güvenle karar almalarını sağlayacak doğru renk üretimini ve yüksek kontrastlı performansı sağlıyor. 

Yeni referans monitörünün lansmanı, aynı zamanda Sony’nin yeni teknoloji markası TRIMASTER HX’in tanıtımına da ev sahipliği yapıyor. 

BVM-HX310, sektörde özellikle de siyah üretimi ile ilgili doğru görüntü değerlendirmesi zorluğunun üstesinden gelme isteğine yanıt olarak oluşturuldu. 
Sony tarafından belirtilen, işleve özel bir panel ile yeni geliştirilen ekran işleme teknolojisini bir araya getirerek görüntüleri tek tek piksellere varana kadar doğru bir şekilde üretebiliyor. 

Ayrıca 4K ve Yüksek Dinamik Aralıklı (High Dynamic Range - HDR) içerik üretebiliyor, tam ekranda 1000 nit’e varan sektör standardı parlaklığı ve HDR prodüksiyonlarda 1.000.000:1 kontrast oranını destekliyor. 

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa Ürün Yönetimi Başkanı Norbert Paquet ürünle ilgili şu açıklamayı yaptı: “On yıllardır elde ettiğimiz post prodüksiyon ve canlı prodüksiyon uzmanlığını temel alan BVM-HX310, profesyonellere güvenebilecekleri, daha verimli çalışmalarına yardımcı olacak ve ister sahada ister stüdyoda olsun, daha iyi yaratıcı odak elde etmelerini sağlayacak görüntüler sunmak üzere tasarlandı.” Sözlerine şöyle devam etti: 

“Sony olarak, müşterilerimizle sürekli ortak çalışmalar yürüterek her gün karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak çözümler sunuyoruz. Bu sürecin sonunda, birlikte yeni referans monitörümüz gibi yenilikçi çözümler oluşturuyoruz.” 

Sony, yeni teknoloji markası TRIMASTER HX’i de tanıttı. HX, hem HDR (“H”) hem de Likit Kristal (Xtal) Ekran (“X”) teknolojilerinin bir kombinasyonu. Bu gruptaki tüm monitörler, renk üretiminde doğruluk, tutarlılık ve kalite sunuyor. 
 Paquet, “Profesyonel içerik oluşturucular Sony’den bir referans monitörü seçtiklerinde, çözümlerimizin güvenilir görüntü kalitesi sunmasını bekliyorlar" dedi ve ekledi: 

“TRIMASTER HX, tutarlı görüntü kalitesinin yanı sıra en derin siyahlarla doğru renk üretimi sunmak ve güncel referans monitörümüz BVM-X300 ile tutarlı, yüksek kontrastlı performans sağlamak için Sony tarafından belirtilen milyon kontrastlı LCD paneli ve eşsiz panel kontrol teknolojisini içeren yeni bir marka yelpazesi.”

 BVM-HX310, Sony profesyonel monitörlerde ilk defa tüm önemli HDR EOTF’leri barındırıyor, 12G-SDI desteği sunuyor ve tek bir SDI kablosuyla kolay 4K iletimi sağlıyor. 

ITU-R BT.2020 renk alanıyla uyumluluk sağlıyor ve Hibrit Log Gama, SMPTE ST2084 ve 2,4 (HDR) gamanın yanı sıra S-Log2, S-Log3 ve S-Log3 SR Canlı için Canlı HDR İş Akışı ile HDR görüntüler sunuyor. 

Ayrıca BVM-HX310’un kullanıcı LUT işlevi, kullanıcının sette veya post prodüksiyonda izleme şartlarına göre ön tanımlı arama tablolarını yüklemesini sağlıyor. 

4K/UHD kalitesinde birden çok EOTF olmasına ek olarak birden çok renk alanı ve RGB aralığı, kaynak tanımlamasında olası karmaşıklıkları artırıyor. BVM-HX310, uygun ekran ayarlarına otomatik olarak geçilmesini sağlamak ve bunun sonucunda insan hatası riskini en aza indirmek için SDI arabiriminde gömülü olan sinyal bilgilerini tanımlayan Video Payload ID (VPID) özelliğini içeriyor. 

Ayrıca daha önce PVM-X550 modelinde sunulan, profesyonellerin HD olarak monitörde dört adet özelleştirilmiş ekran ayarını ayrı ayrı görüntülemesini sağlayan (EOTF, renk alanı, aktarım matrisi ve renk sıcaklığı dahil) dörtlü görünüm modu da sunuyor. 

Dörtlü görünüm modu, artık BVM-HX310’dan kullanıcı LUT özelliğini destekliyor. Sony, ürünlerini IBC 2018 (13-18 Eylül) kapsamındaki RAI Amsterdam, Elicium Salonundaki 13.A10 standında sergileyecek.

Top Post Ad

Below Post Ad