Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Yeni Yılda Hareketsiz Kalmayın

Spotify’ın en yeni spor temalı çalma listelerinden ilham alın Spor yaparken insanları en çok motive eden şarkıları merak ediyor musunuz?


Ya da hangi egzersiz türünün bu aralar yükselişte olduğunu? Bünyesinde bulunan 43,5 milyon spor temalı çalma listesi üzerinden Spotify, hangi şarkıların müzikseverler için daha motive edici olduğunu gözler önüne sermek üzere detaylı bir analiz yayınladı. 

Spotify’ın bu analizi aynı zamanda, spor temalı müziklerin dinlenme oranına dayanarak en çok spor yapılan ülkelerin hangileri olduğunu da ortaya koyuyor. 

Eminem’in yüksek motivasyon gücüne sahip “Till I Collapse” şarkısı, sporseverlerin koşu anına ya da spinning derslerine bugüne kadar dünya genelinde en çok eşlik eden şarkı oldu. 

“Till I Collapse” bu tacı art arda üçüncü kez elinde tutuyor. Eminem’in bu unutulmaz şarkısı daha çok erkeklerin tercihi olurken, kadınların spor yaparken en çok dinledikleri müzik listelerinde ise Mark Ronson ve Bruno Mars’ın “Uptown Funk” adlı şarkısı öne çıkıyor. 

Spotify, spor yaparken en çok dinlenen şarkılar üzerine yaptığı analizde, 30 yaş üstündeki kadınların spor sırasında erkeklere oranla daha çok müzik dinlediğinin de altını çiziyor. Spotify, 2018 yılında kriyoterapi yani “soğuk oda” terapisi ve buz banyosu temalı çalma listelerinin sayısında artış yaşandığına dikkat çekiyor. 

Görünen o ki insanlar dokularını iyileştirmek için soğuya maruz kalmayı içeren bu tür deneyimlere daha çok ilgi göstermeye başlamış. 
Bu tür çalma listelerindeki top şarkılar ise tam da beklenen türden: Vanilla Ice’tan “Ice Ice Baby” ve Foreigner’dan “Cold As Ice”. Ayrıca öyle görünüyor ki aerobik geri dönüyor – aerobik, spor temalı büyüyen müzik trendleri arasında 5’inci sırada yer alıyor. 

Spor temalı müzik dinleme oranına göre Finlandiya, dünyada en çok spor yapılan ülke. İsveç ise İsveçlilerin yoga temalı çalma listelerine olan ilgilerine dayanarak en “Zen” yani en sakin ülke olarak öne çıkıyor. 

Dünya genelinde 2018 yılında spor temalı müzik en çok Temmuz ayında dinlenirken, en az ise Kasım ayında dinlenmiş. Yani Temmuz ayını en aktif, Kasım ayını da en az aktif ay olarak tanımlayabiliriz. İşte Spotify’ın spor temalı müzik trendlerine ilişkin analizin detaylı kırılımları: 

Bugüne kadar dünya genelinde en çok dinlenen spor temalı şarkılar:
1. “'Till I Collapse” - Eminem 2. “Lose Yourself” (From "8 Mile" Soundtrack) - Eminem 3. “Stronger” - Kanye West 4. “POWER” - Kanye West 5. “Can't Hold Us” (feat. Ray Dalton) - Macklemore & Ryan Lewis 

Dünya genelinde 2018 yılında en çok dinlenen spor temalı şarkılar: 
1. “God’s Plan” - Drake 2. “I Like It” - Cardi B 3. “‘Till I Collapse” - Eminem 4. “Nice For What” - Drake 5. “One Kiss” - Dua Lipa  

Türkiye’de 2018 yılında spor temalı çalma listelerine en çok eklenen şarkılar: 
1. Eminem – Till I Collapse 2. Eminem – Lose Yourself - From "8 Mile" Soundtrack 3. Fort Minor – Remember The Name (feat. Styles Of Beyond) 4. Kanye West – Stronger 5. DMX – X Gon' Give It To Ya  

Dünya genelinde spor temalı şarkıları en çok dinleyen yaş grupları: 
1. Kadın, 35-44 2. Kadın, 45-54 3. Kadın, 30-34 4. Erkek, 30-34 5. Erkek, 35-44 

 En “zen” ülkeler (yoga müziklerini en çok dinleyen ülkeler)  
1. İsveç 2. İsviçre 3. İzlanda 4. Çek Cumhuriyeti 5. İspanya En aktif ülkeler (spor temalı müzikleri en çok dinleyen ülkeler) 1. Finlandiya 2. İsveç 3. İrlanda 4. İngiltere 5. Yeni Zelanda

 Dünya genelinde yaş gruplarına göre en çok dinlenen spor temalı şarkılar:  
13-34: “Till I Collapse” - Eminem 35-54: “Eye of the Tiger” - Survivor 55+: “All About That Bass” - Meghan Trainor Dünya genelinde erkeklerin ve kadınların en çok dinlediği spor temalı şarkı: Men: “Till I Collapse” - Eminem Women: “Uptown Funk” - Mark Ronson, Bruno Mars Dünya genelinde 2018 yılında en aktif ay (spor temalı çalma listelerinin en çok dinlendiği ay): Temmuz Dünya genelinde 2018 yılında en az aktif ay (spor temalı çalma listelerinin en az dinlendiği ay): Kasım Spotify’da spor temalı çalma listeleri sayısı: 43,5 milyon

Top Post Ad

Below Post Ad