Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Sony VENICE Yüksek Kare Hızı 4K 120 fps olacak

Sony, son cihaz yazılımı güncellemesi kapsamında, Yüksek Kare Hızlı (HFR) çekim, gelişmiş uzaktan kumanda işlevleri ve genişletilmiş Cooke/i3 ile Zeiss meta veri desteği sunarak yeni nesil film kamerası sistemi VENICE’in özelliklerini yükseltecek. 


VENICE cihaz yazılımı 3.0 sürümünün kısa süre önce kullanıma sunulmasının ve James Cameron’ın Lightstorm Entertainment şirketiyle iş birliği içinde geliştirilen ve şu anda AVATAR devam filmlerinde kullanılan Uzatma Sisteminin (CBK-3610XS) yakında yapılacak lansmanının ardından, bu son yükseltme, film yapımcılarına yaratıcılık bakımından daha da fazla özgürlük, esneklik ve tercih şansı sunacak. 

 İsteğe bağlı yeni Yüksek Kare Hızı lisansı, VENICE’in 4K 2,39:1’de 120 fps’ye, 6K 3:2’de ise 60 fps’ye, ayrıca anamorfik lenslerle 4K 17:9’da 110 fps’ye, 4K 4:3’te ise 72 fps’ye varan hızlarda çekim yapmasını sağlıyor. 

Yeni eklenen kare hızları, 4K ve 6K kalitesinde dizi, film ve reklam prodüksiyonlarının yanı sıra 6K kalitesinde 50/60p’deki prodüksiyonlara ve 60p’de 6K 3:2 oranında geniş görüntüleme açısı kullanılan VR prodüksiyonlarına oldukça uygundur.

tüm Yüksek Kare Hızları, 3.0 sürümünden aktarılan X-OCN XT* de dahil olmak üzere X-OCN kaydı; 60 fps’ye varan Yüksek Kare Hızı ise XAVC 4K ve ProRes kaydı destekler. 

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa Sinematografi Bölümü Ürün Pazarlama Müdürü Sebastian Leske konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Sony olarak, modern film yapımcılarının vizyonlarını tam istedikleri gibi gerçeğe dönüştürmesini sağlayan çözümler oluşturmak için müşterilerimizle ve iş ortaklarımızla yakın iş birliği içinde çalışmaktan gurur duyuyoruz. 

Aslında Yüksek Kare Hızlı çekim, müşterilerimiz tarafından sık sık talep edilen bir özellikti. Görüşlerini dinledik ve şimdi bu özelliği tüm yeni ve mevcut VENICE kullanıcılarına sunmaktan dolayı son derece heyecanlıyız. 

Geçtiğimiz yıl, Cine Gear Expo’da 4.0 sürümünün 2K kalitesinde 120 fps’yi içereceğini duyurmuştuk. Ama bugün, mühendislik ekibimizin gösterdiği sıkı çalışmanın sonucunda, 4.0 sürümünün 4K kalitesinde 120 fps’yi içereceğini duyurmak bizim için büyük heyecan kaynağı. 

Cihaz yazılımının 4.0 sürümüyle, son teknoloji ürünü VENICE, daha da güçlenerek büyüleyici görüntüler oluşturmak ve her karede duyguyu yakalamak isteyen görüntü yönetmenleri için ilk akla gelen çözüm olma konumunu pekiştirecek.”  

Ayrıca VENICE cihaz yazılımın 4.0 sürümünde şunlar yer alacak: 
 ⦁ 700 Protokolü - VENICE’in bir uzaktan kumanda birimine (
⦁ RM-B750 veya 
⦁ RM-B170) ve 
⦁ RCP-1500 serisi bir uzaktan kumanda paneline bağlanması için Sony tarafından geliştirilen bir kontrol protokolüdür; film yapımcılarına vizyonlarını hayata geçirmeleri için daha fazla esneklik sağlar. 

Kameranın mevcut uzaktan kumanda özelliklerini daha da genişleten bu özellikle, VENICE artık boyama kontrolü, iris kontrolü, kayıt başlatma/durdurma, klip kontrolü gibi birçok işlev sunuyor. 

Yükseltilen uzaktan kumanda işlevi, VENICE’in çoklu kamera ortamının yanı sıra canlı konserler ve defileler gibi canlı prodüksiyon ortamlarında kullanımını genişleten yeni iş akışları da getiriyor. 

 ⦁ Cooke’un /i üçüncü nesil meta veri teknolojisi, /i3 ve (Cooke /i Teknolojisine dayanan) ZEISS eXtended Data teknolojisine yönelik destek - Artık ek meta veri ekipmanlarına gerek kalmadan, genişletilmiş lens meta verileri RAW/X-OCN/XAVC dosyasına ve HD-SDI çıkışına doğrudan eklenebiliyor. 

Bu yeni işlev, desteklenen lenslerin oluşturduğu bozulma ve gölgelenmenin kolayca düzeltilmesini sağlayarak post prodüksiyon maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor. 

Diğer özellikler arasında, Kare satır kurulumunda genişletilmiş Maske + Satır ayarı, DVF-EL200 vizörün atanabilir düğmeleri için seçilebilir işlevler, ayrıca 25p ve 29p’de saf Kademeli HD-SDI çıkış da yer alıyor. Hem 4.0 sürümü cihaz yazılımına ücretsiz yükseltme hem de isteğe bağlı HFR lisansı Haziran 2019’da sunulacaktır.

Top Post Ad

Below Post Ad