Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Türksat Afganistan'a gözlem istasyonu kuracak

Türksat A.Ş., büyüyen uydu filosuyla frekans gözlem kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve coğrafi yedeklik oluşturması amacıyla Ankara ve İstanbul'daki istasyonlarına ek olarak Almanya gözlem istasyonunun kurulumunu tamamlayarak, istasyonu 2018 yılında devreye aldı. 



Şirket, Afganistan'da istasyon kurulması amacıyla çalışmalara başladı. 

 Türksat’ın işlettiği uydu kapasiteleri üzerinden transmisyon yapılması planlanan her türlü taşıyıcının yayın parametrelerinin belirlenmesi ve yayındaki taşıyıcıların belirlenen parametreler çerçevesinde kesintisiz şekilde yayına devam edebilmesi için 7/24 saat esasına göre denetim ve takip faaliyetleri yürütülüyor. 

Türksat uyduları üzerinden yayın yapacak uydu uplink istasyonlarının teknik spesifikasyonlara uyması için gerekli anten testleri gerçekleştirilerek, sertifikasyon sağlanıyor. 

Uydu frekans gözlem faaliyetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla operasyonel faaliyetlerin yürütüldüğü anten ve alt sistemlerinin modifikasyonu ve bakım onarım faaliyetleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 

Bu kapsamda, önümüzdeki üç yıl içinde uydu filosuna katılması beklenen Türksat 5A, Türksat 5B ve Türksat 6A uydularının frekans gözlem faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için altyapı genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Geçen yıl büyüyen uydu filosuyla frekans gözlem kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve coğrafi yedeklik oluşturulması amacıyla İstanbul'daki istasyona ek olarak Almanya gözlem istasyonu kurulumu tamamlanarak, devreye alındı. 

Şirket, Afganistan'da istasyon kurulması amacıyla çalışmalara başladı. Bu istasyonlar aracılığıyla Türksat haberleşme uydularının ilgili coğrafyalardaki uydu iniş gücü ve servis kalitesi ölçülürken, aynı zamanda komşu uydulardan gelebilecek olumsuz etkiler analiz edilip bertaraf edilmekte ve ülkemizin ulusal frekans hakları korunmaktadır. 

Ayrıca, ölçüm sistemine küçük antenler dâhil edildi; son kullanıcılar referans alınarak, spektrum takibi ve yayın kalitesi ölçümleri yapılmaya başlandı. Söz konusu kalite ölçümleri için kullanılan yazılımlar, Türksat bünyesinde geliştirildi.

Top Post Ad

Below Post Ad