Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

LG, webOS Auto Tarafından Geliştirilen IVI Sistemi’ni, IAA 2019’da Tanıtıyor

LG webOS Auto, Araç Verimliliğini Artırmak İçin Microsoft Bağlantılı Araç Platformu’nu Entegre Ediyor 





LG Electronics (LG), bu yılki Internationale Automobil-Ausstellung'da (IAA), LG’nin webOS Araç İçi Bilgi Sistemi’ni (IVI) Microsoft Bağlantılı Araç Platformu ile entegre eden yeni bir sistem tanıtacak. 

WebOS Auto ve MCVP'nin birleşik güçlü yönlerinden yararlanan IVI, sürücü durumu, kapı durumu ve uygulama kullanımı gibi çok çeşitli bilgileri toplayabiliyor ve iletebiliyor. 

Yeni sistem, OEM'lere kullanıcı deneyimini, güvenliği ve araç ömrünü artırmak için kapsamlı bir veri seti sağlamak amacıyla, araç tarafından oluşturulan veri ve ses, video ve navigasyon (AVN) kullanım geçmişini bulut yoluyla Microsoft Power BI'a aktarmak için tasarlandı. 

Bu bulut hizmeti sonunda araç içindeki kullanıcı deneyimini geliştirmeye yardımcı olmak için gelecek webOS Auto platformuna dahil edilecek. İş ortaklarından gelen hizmetler de webOS Auto-based IVI sisteminde bu yılki IAA'da sergilenecek. 

Kökeni LG’nin milyonlarca akıllı cihazını çalıştıran yazılım platformu webOS olan webOS Auto, bir sonraki nesil araç içi deneyimi için, akıllı evler konusundaki uzmanlığını kullanarak, OEM ve Tier 1’lere yazılım geliştirmesi için gereken üretkenliği ve esnekliği sağlamak üzere oluşturulan bağlı araçlara yönelik Linux destekli bir IVI platformudur. 

LG Electronics’in CTO Bölüm Başkan Yardımcısı Helen Choi, “Microsoft’la yaptığımız bu işbirliği sayesinde, LG’nin IVI otomotiv platformunu güçlendirmeyi ve MCVP tarafından sağlanan teknolojilerden yararlanarak bağlı araçların gelişimini hızlandırmayı hedefliyoruz.

Büyüyen ortak şirketler listesine geniş bir hizmet yelpazesi sunarak webOS Auto ekosistemini geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Microsoft Bağlantılı Araç Platformu ve Mobilite Partner Group Program Yöneticisi Tara Prakriya da "Hızla genişleyen bir bağlı otomobil dünyasında, LG webOS Auto'nun Microsoft Bağlantılı Araç Platformu ile entegrasyonu, otomobil verilerini içeren dijital geri bildirim döngüsünden türetilen farklılaştırılmış değer sunan otomobil üreticilerine önemli faydalar sunacak. 

LG ile işbirliğimiz ekosistemlerimizi genişletecek ve tamamen yeni AI tabanlı deneyimler ve işlevsellikler arasında araçlarda taşıyıcı tabanlı dijital hizmetler sağlayacak” dedi. 

 Dünyanın en büyük otomotiv fuarı olan IAA (Uluslararası Otomobil Fuarı Almanya olarak da bilinir) 12-23 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleşecek.

Top Post Ad

Below Post Ad