Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Kaspersky’den evdeki cihazları korumak için yeni ürün: Kaspersky Smart Home Security

Kaspersky, yeni çözümü Kaspersky Smart Home Security'i piyasaya sürdüğünü duyurdu. 
 

Yeni çözüm, telekom operatörlerinin akıllı ev cihazlarının korunmasına yönelik artan tüketici talebinin karşılanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca cihaz arızaları, kötü niyetli saldırılar, gizli gözetim ve daha fazlası gibi çok çeşitli olası tehdide karşı kapsamlı koruma sağlıyor. 


 
Ürün telekom operatörü tarafından yönlendiriciye kuruluyor. Ardından kullanıcının tek yapması gereken, cihaz güvenliğini kontrol etmek ve izlemek için akıllı telefona bir uygulama indirmekten ibaret. 
 
Günümüzde birbirinden bağımsız akıllı cihazlar yerine, ağa bağlı birkaç cihazdan oluşan bağlantılı bir ekosisteme doğru eğilim mevcut. 
 
Özellikle, Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları pazarı, 2020'de %23,1'lik çarpıcı artışla son zamanlarda aktif bir büyüme kaydetti. Bu eğilim, bu ekosistemin çok çeşitli tehditlere karşı kapsamlı bir şekilde korunması ihtiyacını doğuruyor. 
 
Bu, bağlı cihazları haklamaya yönelik saldırıların bir önceki yıla göre ikiye katlandığını (%16.17'den %32.72'ye) gösteren Nokia anketi tarafından desteklenen bir gerçek. Başka bir Kaspersky raporu da kullanıcıların çoğunluğunun (%89[1]) cihazlarının güvenliği konusunda endişeli olduğuna işaret ediyor. 
 
Yeni ürün, kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma, gizli gözetim, internet kontrolü ve daha fazlası dahil olmak üzere siber güvenliğin temel yönlerini birleştiriyor. 
 
İzinsiz giriş kontrol AV dosyası tarama, kaba kuvvet saldırılarını engelleme, şüpheli URL'leri kontrol etme ve internet bağlantı noktalarını ve protokolleri izleme özelliklerini içeriyor. Güvenlik kontrol kiti, müşterilerin sistem ve cihazlar için güvenlik seviyesini kontrol etmelerini sağlıyor. 
 
Ürün, cihaz parolalarının çok zayıf olması durumunda kullanıcıyı bilgilendirerek yeni ve güvenli bir parolanın seçilmesine yardımcı oluyor. Ek olarak set, internet protokollerini ve savunmasız internet bağlantı noktalarını kontrol etmeyi de içeriyor. 
 
 Kaspersky Smart Home Security ayrıca ebeveynlere, interneti gece veya diğer istenmeyen zamanlarda kapatmak gibi çocuklar için internet kullanım kısıtlamaları belirleme ve uygunsuz web sitelerine ziyaretleri önleme olanağı sağlıyor. 
 
Kaspersky Özelleştirilmiş ve Teknolojik Ürünler Yönetimi Başkanı Oleg Nevstruev, şunları söylüyor: “Akıllı ev cihazlarının popülaritesinin her yıl arttığını görüyoruz. Buna paralel olarak bağlı cihazları haklamaya yönelik saldırıların sayısı da artıyor. 
 
Akıllı evin geçici bir akım değil geleceğimiz olduğu düşünülürse, bu kategorideki cihazlara çok çeşitli tehditlere karşı kapsamlı koruma sağlayacak eksiksiz bir ürün gerektiği ortada. 
 
Kaspersky Smart Home Security’nin, telekom operatörlerinin akıllı ev cihazlarını koruma konusunda kullanıcılardan gelen artan talebe yanıt vermesine yardımcı olacağına inanıyoruz." 
 
 Global xSP Projeleri Başkanı Alexey Gromyko, “Yeni teklifimiz, dünyanın her yerindeki operatörlerle uzun yıllar süren başarılı çalışmanın sonucudur. Yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla telekom iş ortaklarımızın karşılaştığı zorlukları biliyoruz.
 
Yeni ürün, kullanıcıları koruyacak ve ev IoT ekosisteminin mevcut koruma seviyelerini detaylandıracak. Operatörün ayrıca müşterilerin modlarında halihazırda konuşlandırılmış CPE cihazlarını kullanması gerekiyor ve bu talepler çözümün geliştirilmesi sırasında dikkate alındı" diyor.

Top Post Ad

Below Post Ad