Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Barco Asya Dünya Film Festivalinde HDR Lightsteering Teknolojisini Sergiledi

2022 Asya Dünya Film Festivalinde (AWFF) , Los Angeles film yapım profesyoneller topluluğu, Asya Dünyası sinemasından bir seçki sergiledi. 
 

Festivalde, en iyi yabancı film dalında Oscar ve Altın Küre’ye, Asya’dan katılmış yüzün üzerinde filmin gösterimi yapıldı. 
 
 Bu festivalde ilk kez, çok parlak veya çok karanlık sahnelerde içeriğin tüm ayrıntılarını yansıtan bir teknik olan HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisi sergilendi. 


 
Barco'nun HDR Lightsteering teknolojisinin prototip kurulumu, özel tasarlanmış oditoryumda gösterildi. Festival boyunca, özel tasarlanan bu salonda 95. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film dalında aday olan altı film sergilendi. 
 
 Profesyonel görüntü teknolojileri lider üreticisi ve Türkiye kontrol odaları pazarında yüzde doksan pazar payına sahip Barco, on yıllık güçlü Türk Ortağı Deltoid ile iş birlikteliğini genişletti. 
 
Barco Avrupa Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Deniz Kaya; ‘Barco'nun HDR Işık Yönlendirmesi, sinema oditoryumlarına yeni nesil birinci sınıf görüntü kalitesinin getirilmesini sağlayan bir projeksiyon teknolojisidir.Bu teknoloji, görüntüde daha yüksek bir dinamik aralık sağlamak için hem daha parlak vurgular hem de daha koyu siyah seviyeleri sunar. 
 
Bunu, akıllı direksiyon aracılığıyla lazerle üretilen ışığı verimli bir şekilde kullanarak yapar. Bu teknoloji ile beraber, geçmiş sinema teknolojileri ile geleceğe hazırlık teknolojisini birleştirerek yüksek kaliyetli HDR içerikleri izleyiciye sunuyoruz. 
 
Ayrıca bu teknoloji, film yapımcılarına daha fazla serbestlik derecesi ve üzerinde çalışacakları daha geniş bir palet sağlıyor. Sinema izleyicileri için daha sürükleyici bir deneyim, büyük ekrana sığacak bir wow-etkisi sunuyor. 
 
Bu yenilikçi teknolojiyi sergilemek için Asya Dünya Film Festivali, film yapımcıları ve izleyicileriyle birlikte çalışmaktan gurur duyduk. Bu teknolojiyi Türk sinema sektörüne sunmayı hedefliyoruz. Türkiye'de gitgide büyüyen sürükleyici deneyimler pazarındaki konumumuzu güçlendirmeyi amaçlıyoruz’ dedi. 
 
Deltoid Hakkında 
2008’de kurulan Deltoid Teknoloji, profesyonel görüntü teknolojileri alanında faaliyet göstermektedir. Konusunda uzman mühendis ve teknik kadrosuyla sistem tasarımı ve entegrasyonu gerçekleştirmektedir. 
 
Alanında öncü yüzlerce proje ile Deltoid Teknoloji, Türkiye’nin bir numaralı Kontrol Odası Çözümleri entegretörüdür. Deltoid Teknoloji, sürekli yenilik politikasıyla profesyonel görüntü konusunda uzmanlığını artırmayı, müşterilere hızlı ve sürekli destek sağlamayı ve böylece sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı kendisine misyon edinmiştir.  
 
Barco Hakkında 
Barco; eğlence , sağlık, kurumsal ve kamu alanlarında ağ tabanlı görselleştirme çözümleri geliştiren global teknoloji lideridir. Çözümleri; insanların ilgi çekici eğlence deneyimleri yaşamasına, kuruluşlarda bilgi paylaşımına, akıllı karar verme süreçleri geliştirmeye olanak sağlamasına ve hastanelerin hastalarına mümkün olan en iyi sağlık hizmetlerini sunmasına yardımcı olarak görünür bir etki bırakmaktadır. 
 
Genel merkezi Kortrijk'te (Belçika) bulunan Barco, 2021 yılında 804 milyon avroluk satış gerçekleştirmiştir. 
 
500'den fazla tasdikli patent ile teknolojiye duyduğu tutkunun oldukça belirgin görülebildiği Barco, 3000'in üzerinde çalışan ile küresel bir ekibe sahiptir. Barco, 1985 yılından beri Brüksel Menkul Kıymetler Borsası'ndadır. (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB)

Top Post Ad

Below Post Ad